Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wysokie korekty na benzynie 1.8T BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem w swoim A4 B6 1.8T BFB. Mianowicie chodzi o korekty długoterminowe czasów wtrysków:

Bieg jałowy: 2,6%

Średnie obciążenie: 9,4%

- Błędów brak,

- Auto ma LPG, ale oczywiście gaz zakręcony korekty skasowane i wtedy odczyt tych wartości ułożonych na benzynie.

- Szczelność dolotu sprawdzona od przepływomierza do kolektora ssącego.

- Nowy DV ASO

- Grzybek odmy ASO

- Przepływomierz ORI BOSCH

- Ciśnienie Paliwa w pełnym obciążeniu 4 BAR (Filtr Paliwa ASO)

- Podmieniałem 4 wtryskiwacze benzynowe i nic to nie zmienia.

- Sprawdzona szczelność całej linii podciśnień, przy okazji nowy Ejector ASO i zaworki zwrotne.

Poniżej Logi na już zbudowanych dość wysokich korektach.. Zresztą widać doskonale to po czasach wtrysków.

http://vaglog.pl/log_256710.html

http://vaglog.pl/log_256711.html

Jedyne co mi przychodzi na myśl to pobieranie nie mam pojęcia już skąd lewego powietrza, którego MAF nie widzi. Robiłem test W Basic Settings i wychodzi B1 S1 OK. Chyba, że szukam igły w stogu siana a tak naprawdę Sonda powoli pada sam już nie wiem pomysłów brakuje...

Edytowane przez DaroLubin1989

Opublikowano

Zrob jeszcze loga 003+020+031 sprawdz czy nic nie jest podlaczone jakis kabel od lpg do sondy w aucie.

Opublikowano
  • Autor

Zrob jeszcze loga 003+020+031 sprawdz czy nic nie jest podlaczone jakis kabel od lpg do sondy w aucie.

Wygrzebałem jeszcze jednego loga (log po skasowaniu korekt) jak będzie chwila to ogarnę to co pisałeś....

http://vaglog.pl/log_257465.html

Opublikowano

Mysle że albo coś jest podłączone do sondy, albo z sama sondą coś nie tak, jakby Ci się chciało to nagrałbyś loga na jałowych jeszcze 002+033+031, nie podoba mi się napięcie sondy.

Opublikowano
  • Autor

Mysle że albo coś jest podłączone do sondy, albo z sama sondą coś nie tak, jakby Ci się chciało to nagrałbyś loga na jałowych jeszcze 002+033+031, nie podoba mi się napięcie sondy.

Wymieniłem sondę na nową oryginalną Boscha i sytuacja z korektami dalej tak samo wygląda, ale zastanawiam się, czy np przepływ 2,5 G/S to nie mało jak na jałowy ?

Wymieniłem sondę na nową oryginalną Boscha i sytuacja z korektami dalej tak samo wygląda, ale zastanawiam się, czy np przepływ 2,5 G/S to nie mało jak na jałowy ?

Tutaj mam jakiegoś loga jeszcze na nowej sondzie... Puki co jestem poza domem innym autem, także wrzucam puki co to co już miałem z logowane...

http://vaglog.pl/log_257464.htmlKorekty 33 kanału na początku 0 później startuje korekcja od osiągnięcia przez sondę 350 stopni, tak to wygląda po skasowaniu adaptacji i odpaleniu auta

Edytowane przez DaroLubin1989

Opublikowano

Sprawdzałeś to o czym pisałem w pierszym poście? czy nic nie jest podłączone do wiązki sond w aucie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nic nie zauważyłem ale pewnie jest bo w sofcie gas setting widać napięcie sądy sterownik LPG tech 224 odepne wtyczkę od sterownika i zobaczę czy coś się zmieni :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak odepniesz wtyczke od sterownika to nie odpalisz auta ;)

Opublikowano
  • Autor

Od sterownika LPG

Opublikowano

Tak, od sterownika LPG, jak odepniesz wtyczkę to nie odpalisz auta.

Opublikowano
  • Autor

Aaaaaaa no tak wtryski

Sadzisz ze sterownik LPG mógł by siać taki zamęt ? Jaki powinien być przepływ na jałowym w bfb nie przypadkiem kolo 3 g/s ? Ja mam 2.5

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aaaaaaa no tak wtryski

Sadzisz ze sterownik LPG mógł by siać taki zamęt ? Jaki powinien być przepływ na jałowym w bfb nie przypadkiem kolo 3 g/s ? Ja mam 2.5

jak sprawdzisz z tą sondą i bd ok to zostaje przepływomierz, jak masz pewność że wszystko szczelne i ciśnienie paliwa ok to możesz we wkładzie przepływomierza z tyłu zrobić dziurkę wiertłem 6 mm na wylocie z kanału pomiarowego wtedy nie bd potrzebna jego wymiana, zrobiłem tak u siebie miałem korekty 14 na luzie a teraz mam 0-2, też wszystko co można srawdzone. Jeszcze może być zaworek odmy pod kolektorem też częśto pada

Edytowane przez tomekp94