Artas Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam. Od razu zaznaczam jeśli jest już taki problem opisany to sorry nie znalazłem. Jeśli ktoś ma linka będę wdzięczny A więc opiszę swój problem. Od pewnego czasu mam problem ze swoją nawigacją przy włączeniu navi informacja jest że proszę włożyć płytę z mapą. Problem w tym że płyta siedzi w środku nie czyta jej ani też nie daje możliwości jej wyjęcia Także udało mi się zdobyć za free drugą nawigację tylko pochodzącą z audi a8. I też jest problem... mianowicie jeszcze nie sprawdzałem ale też chyba siedzi płyta bo nie daje się włożyć. A po drugie na ekranie cały czas jest informacja że system nawigacji jest aktywowany proszę czekać. Niestety mogę czekać do usranej śmierci bo nic się nie dzieje. Dodatkowo wszedłem w ukryte menu zaskoczyły mnie informację że nie może niczego znaleźć a mam przecież cały system bo kiedyś działało Przesyłam zdjęcie i proszę o pomoc lub jakieś namiary kogoś w okolicach Wawy lub Siedlec kto by mógł pomóc z problem. http://tufotki.pl/ytvxH Pozdrawiam Artur
domario Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam. Od razu zaznaczam jeśli jest już taki problem opisany to sorry nie znalazłem. Jeśli ktoś ma linka będę wdzięczny A więc opiszę swój problem. Od pewnego czasu mam problem ze swoją nawigacją przy włączeniu navi informacja jest że proszę włożyć płytę z mapą. Problem w tym że płyta siedzi w środku nie czyta jej ani też nie daje możliwości jej wyjęcia Także udało mi się zdobyć za free drugą nawigację tylko pochodzącą z audi a8. I też jest problem... mianowicie jeszcze nie sprawdzałem ale też chyba siedzi płyta bo nie daje się włożyć. A po drugie na ekranie cały czas jest informacja że system nawigacji jest aktywowany proszę czekać. Niestety mogę czekać do usranej śmierci bo nic się nie dzieje. Dodatkowo wszedłem w ukryte menu zaskoczyły mnie informację że nie może niczego znaleźć a mam przecież cały system bo kiedyś działało Przesyłam zdjęcie i proszę o pomoc lub jakieś namiary kogoś w okolicach Wawy lub Siedlec kto by mógł pomóc z problem. http://tufotki.pl/ytvxH Pozdrawiam Artur laser do wymiany ,albo cały mechanizm .pozdro
Szarik Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Czy po wejściu w menu i wybraniu wysuń płytę nie słychać pracy napędu ?
Artas Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Nic kompletnie. Zero ruchu i zero słuchu. Ale zastanawia mnie czemu druga navi pokazuje ze oprócz FIS nie ma nic podłączonego. (jak na zdjęciu) a tuner tv jest. Już mnie to załamuje... jak nie urok to sraczka.
Tom A4 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 nic nie pokazuje bo kodowanie nie jest zrobione druga sprawa to to że nie słychać napędu i nie można wyjąć płyty nie świadczy o uszkodzeniu lasera czy samego mechanizmu Witam. Od razu zaznaczam jeśli jest już taki problem opisany to sorry nie znalazłem. Jeśli ktoś ma linka będę wdzięczny A więc opiszę swój problem. Od pewnego czasu mam problem ze swoją nawigacją przy włączeniu navi informacja jest że proszę włożyć płytę z mapą. Problem w tym że płyta siedzi w środku nie czyta jej ani też nie daje możliwości jej wyjęcia Także udało mi się zdobyć za free drugą nawigację tylko pochodzącą z audi a8. I też jest problem... mianowicie jeszcze nie sprawdzałem ale też chyba siedzi płyta bo nie daje się włożyć. A po drugie na ekranie cały czas jest informacja że system nawigacji jest aktywowany proszę czekać. Niestety mogę czekać do usranej śmierci bo nic się nie dzieje. Dodatkowo wszedłem w ukryte menu zaskoczyły mnie informację że nie może niczego znaleźć a mam przecież cały system bo kiedyś działało Przesyłam zdjęcie i proszę o pomoc lub jakieś namiary kogoś w okolicach Wawy lub Siedlec kto by mógł pomóc z problem. http://tufotki.pl/ytvxH Pozdrawiam Artur laser do wymiany ,albo cały mechanizm .pozdro nie gadaj głupot co ma laser do tego że płyta nie chce wyjechać.
Gość kamel_arti Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dobra pierwsze sprawa. Czy powodem długiego oczekiwania na aktywację systemu navi może być powodem braku kodowania? I jak zrobić ewentualne kodowanie? Bo jeśli system ruszy w tedy ciekawe czy mi pokaże czy płyty brak czy nie. W tedy zostanie problem odczytu i wyjścia płyty. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Tom A4 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 kodowanie nie ma nic do startu systemu nawigacyjnego kodowanie robi się vcds ,vag vas jeśli navi nie czyta cd lub bardzo długo zajmuje jej odczyt danych z cd to laser albo jest brudny albo wymaga czyszczenia np izopropanolem nie perfumem czy spirytusem lub kończy się i wymiana kolego czemu masz dwa konta ?
Artas Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Przez przypadek teraz zainstalowałem apke na telefonie "tapetalk" bo chciałem być na bierząco z wiadomościami z forum. Logowałem się na konto swoje a mnie jakos zarejestrowało jako nowego urzytkownika :/ teraz saram się to jakoś sprostować... Wracając do tematu. Próbować rozebrać i wyczyścić? To zostaje problem wysunięcia płyty i... dlaczego nie ma żadnej reakcji nawet dźwiękowej.... wrrr... macie jakieś namiary do ludzi którzy się zajmują naprawą tych navi ? Bo chyba wolę oddać na zaufany serwis niż się bawić. Tylko czuje, że w tych nerwach po gorsze sytuację.
Tom A4 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 ja naprawiam te navi mozesz do mnie wysłac
Artas Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ok. Szacowany koszt naprawy. Bo zastanawiam się czy wysłać od razu 2 radia :-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Oczywiście wersja optymistyczna i mało optymistyczna :-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Szarik Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 koszty naprawy jest ciężko określić,bo nie wiadomo co dokładnie jest uszkodzone
domario Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 nic nie pokazuje bo kodowanie nie jest zrobione druga sprawa to to że nie słychać napędu i nie można wyjąć płyty nie świadczy o uszkodzeniu lasera czy samego mechanizmu Witam. Od razu zaznaczam jeśli jest już taki problem opisany to sorry nie znalazłem. Jeśli ktoś ma linka będę wdzięczny A więc opiszę swój problem. Od pewnego czasu mam problem ze swoją nawigacją przy włączeniu navi informacja jest że proszę włożyć płytę z mapą. Problem w tym że płyta siedzi w środku nie czyta jej ani też nie daje możliwości jej wyjęcia Także udało mi się zdobyć za free drugą nawigację tylko pochodzącą z audi a8. I też jest problem... mianowicie jeszcze nie sprawdzałem ale też chyba siedzi płyta bo nie daje się włożyć. A po drugie na ekranie cały czas jest informacja że system nawigacji jest aktywowany proszę czekać. Niestety mogę czekać do usranej śmierci bo nic się nie dzieje. Dodatkowo wszedłem w ukryte menu zaskoczyły mnie informację że nie może niczego znaleźć a mam przecież cały system bo kiedyś działało Przesyłam zdjęcie i proszę o pomoc lub jakieś namiary kogoś w okolicach Wawy lub Siedlec kto by mógł pomóc z problem. http://tufotki.pl/ytvxH Pozdrawiam Artur laser do wymiany ,albo cały mechanizm .pozdro nie gadaj głupot co ma laser do tego że płyta nie chce wyjechać. nie gadam głupot , tylko stwierdzam fakt miałem ten sam problem i pomogła wymiana mechanizmu z laserem.
Tom A4 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 koszty trudno określić na odległość lekarz też ci nie powie co jest laser nie ma nic wspólnego z działaniem mechanizmu
Artas Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dobra mówię tylko szacunkowa :-) najlepiej wersja najmniej optymistyczna bym wiedział ile kasy rezerwować i czy wogole opłaca się robić czy lepiej inwestować w nowe całkiem inne radio Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Tom A4 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 tego nikt ci nie powie do momentu zdiagnozowania w najgorszym wypadku wymiana mechanizmu podmiana lasera
Artas Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 No i właśnie już konkretniej :-) taka wymiana napędu i lasera ile? :-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
domario Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 tego nikt ci nie powie do momentu zdiagnozowania w najgorszym wypadku wymiana mechanizmu podmiana lasera koszty trudno określić na odległość lekarz też ci nie powie co jest laser nie ma nic wspólnego z działaniem mechanizmu jakiś nie zdecydowany jesteś na pewno naprawiasz navi ?
Tom A4 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 No i właśnie już konkretniej :-) taka wymiana napędu i lasera ile? :-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka nowy czy używany ?
Artas Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 I taki i taki. Najlepiej działający i który będzie dzialal Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Tom A4 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 trzeba sprawdzić ceny sam możesz to wykonać
Rekomendowane odpowiedzi