Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Licznik A4 B6 1,9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie pojawił się u mnie problem otóż podczas powrotu z pracy zapaliła mi się rezerwa czyli 80km według komputera. Wróciłem do domu auto zgaszone, po 2 godzinach wsiadam a poziom paliwa w ogóle się nie podniósł a na fisie pokazuje że zostało 0 km. Drugi raz zdarzyło mi się to. W czym tkwi problem????

Opublikowano

Zatankuj.

Opublikowano

Wyciągnij i wsadz bezpiecznik numer 15

Opublikowano
  • Autor

Zatankowalem 12.5 litra i teraz pokazuje na 200 km i jest na 1 kresce. O co chodzi?? Już naprawdę bez paliwa był czy pływak się zawiesza??

Opublikowano

Witam,

A4 2001r. 1,9TDI

Od jakiegoś już czasu mam mały problem z wskaźnikiem paliwa, po prostu przy ok co trzecim uruchamianiu samochodu wskazówka nic nie drgnie, nie ma żadnej reguły kiedy wskazuje poziom paliwa, a kiedy leży jak turysta na plaży. W momencie jak wskazówka leży nie mam komunikatu o braku paliwa na Fiz'ie, a zasięg jest wyświetlany prawidłowo, więc pływak wykluczam.Sprawa bardziej irytująca niż stanowiąca problem. Sam licznik dokonuje żywota? sprawdzić wtyczki w liczniku? Miał ktoś podobny problem?

II sprawą jest również sporadyczna, a mianowicie przy temp. powyżej ok 25'C wskazówka obrotomierza jakby przeskakiwała, nie jest już tak dynamiczna jak na jazdę z turbo:-) Z tego co pamiętam z zeszłego roku czasami wskazówka po wyłączeniu auta nie spadała do 0 i zatrzymywała się np. na 400 obrotach i działała poprawnie wskazując o te 400 obrotów więcej, czasem o ileś mniej. Od jesieni nie występowało to zjawisko, niestety dziś + 20'C i wskazówka zaczęła spowalniać :(

Moje pytanie brzmi wymieniać całe zegary, nie chce mi się bawić z przebiegami czy immobilaizerem--- czy mogę kupić zegary od anglika i przełożyć same zegary od paliwa i obrotomierz??? czy zegary w Naszych A4 są rozbieralne??

Pozdrawiam Klubowiczów :a4fan:

Opublikowano

Hej,

Prawdopodobnie padają silniczki krokowe w liczniku, zrób test vagiem i sprawdź czy dobrze pokazuje...jak nie to chyba z anglika przełożyć można, zawsze to tańsza i łatwiejsza opcja niż kupno/adaptacja nowego licznika

przerabiałem ten temat w TT z wskazówką paliwa tyle ze mi rezerwę pokazywało za wcześnie i wymiana silniczka pomogła.

Opublikowano

Miałem podobną sytuacje w TT wystarczyło przeczyścić zaśniedziały styk pływaka w pompie paliwa...także ja bym zajrzał do baku.