zniwka Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Mam problem z komunikatami na fis (kolorowe z nav). PIN'y CAN są wpięte do radia (COncert II) w odpowiednim miejscu (widoczne na zdjęciach) ale na FIS'ie nie wyświetlają się żadne komunikaty z radia. Wyjąłem radio i zobaczyłem ze z radia wystaje jeszcze jeden przewód (żółty i czerwoną końcówką) z wiązki samochodu wystaje przewód (czarny) z taką samą końcówką czy to może od tego? Dodatkowo z wiązki wystaje jeszcze kabel czerwony, który prawdopodobnie jest od anteny, bo taki błąd mi pokazał VAG i na wtyczce widać jeszcze kawałek tego kabla. Stąd moje pytanie czy winowajcą braku komunikatów może być ten przerwany kabelek (czerwony)? Poniżej zdjęcia Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez zniwka
Tom A4 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 od wyświetlania info na fis jest tylko i wyłącznie can h i can l nic więcej sprawdź vcds lub vag czy jest dobre kodowanie
zniwka Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. A czy ktoś wie od czego mogą byś te pozostałe kabel? Co do tego kodowania. Można coś więcej na ten temat bo nie bardzo wiem jak to zrobić w vcds. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez zniwka
Rekomendowane odpowiedzi