Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rozmiar oryginalnych głośników przednich w audi a4 b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, wyciągnąłem wczoraj glosniki z audi a4 b5 , oryginalne i mają one 3 wejścia na mocowanie śrubek
zamowilem glosniki 130mm bo takiego rozmiaru są ponoc fabryczne glosniki ( wierzyłem na słowo, bo na forum tylko ciągle się słyszy o glosnikach 13 i 16. i ludzie mowia bierz 13 bierz 13 a okazalo sie ze są za duze)
nowe glosniki maja mocowanie na 4 srubki
Dzis glosniki przyszly i nie dosc ze są na 4 sruby a nie na 3 to w dodatku są za duze .. Czyzby oryginalne glosniki mialy rozmiar 100mm ?
prosze o pomoc i podpowiedz. poki co udalo mi sie na dwóch śrubach przykrecic glosnik do boczku drzwi ale czy to wystarczy ? jak to ugryźć ? pozdrawiam

Edytowane przez maf10
Opublikowano

Ja też u siebie wymieniałem z przodu na 130, tyle że trzeba jeszcze do nich właśnie dorzucić dystanse na 4 śrubki bo inaczej nie przykręcisz :)
Swoją drogą pierwsze słysze żeby były mniejsze z przodu, czyli np 100.

Opublikowano

a juz zamontowalem jakos na 2 srubki + trzecia jest w kołku oparta szywno o blache :D konstrukcja życia ale gra :D

Opublikowano

Ja też ze swoimi miałem problem bo chyba mi za duże śrubki przysłali niż miały być ale troche pokombinowałem i też jakoś sie trzyma :D

Jak to mówią "Jeśli coś jest głupie ale działa to znaczy że nie jest głupie" :D

Opublikowano

Głośniki z przodu mają 13cm ale oryginalne głośniki są niestandardowe. Żeby zamocować bez problemu potrzebne są takie dystanse: http://allegro.pl/dystanse-audi-a4-b5-1996-2000-adaptery-glosnikowe-i5809823651.html

W przypadku głośników na tylnej półce w sedanie też potrzeba dystanse: http://allegro.pl/dystanse-audi-a3-8l-a4-b5-tt-8n-tyl-pod-glosniki-i6108423791.html