Przemek Mlazga Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Witam, mam problem z panelem climatronika, działa tylko pdświetlenie. Zauważyłem sam, że bezpiecznik od owego panelu jest spalony wymieniłem na taki sam. Po odpaleniu auta zaczęło się dymić spod maski. Co to może się dziać ? Proszę o pomoc z tym problemem, Pozdrawiam
Przemek Mlazga Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Okolice lewej lampy, ale jak podniosłem maskę to było widać tak jakby od sprężarki. A i zapomniałem dodać, że musiałem wyciągąć ten bezpiecznik bo go całkiem stopiło.
Grztom Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Spróbuj rozłączyć sprzęgło sprężarki, tam jest wtyczka obok spreżąrki z jednym kabelkiem i potem sprawdz czy dalej jest zwarcie.
Przemek Mlazga Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 A jest to coś możliwe że od samego panelu klmy? Wcześniej zalazłem na forum gdzieś że ten bezpiecznik się pali przez to ze na wtyczce czujnika od poziomu oleju robi się zwarcie. Możliwe !??
Grztom Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja bym uderzył w to sprzęgło klimy potem jeszcze wentylator skraplacza. A nie mówiłes czy wtedy miałeś włączoną klime? Skoro gdzieś wyczytałeś na forum ze czujnik poziomu oleju to zawsze to możesz sprawdzić. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez Grztom
Przemek Mlazga Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Klime miałem wyłączoną. Wraz z mechanikiem zaczeliśmy troche grzebać. Doszedłem do wniosku ze te wiązke już mam na 100% do wymiany bo się jarało nieźle, wiec przy pomocy wiekszego bezpiecznika wkładając go na troche badalśmy sprawe. Dziwa rzecz się okazała bo było słychać ze włącza się sprężarka po mimo tego ze na panelu klimy było eco. Zmyliło mnie to toalnie. Pierwszy raz widziałem taką sytuacje i wg nigdy bym się nie spodziewał. Ktoś coś doradzi bo ja już jestem bez silny
Rekomendowane odpowiedzi