Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Nie moge dodać gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W czasie jazdy pedał gazu "wpadł mi w podłoge".Silnik pracuje dalej ale tylko na wolnych obrotach.

Wydaje mi się że pękła linka między pedałem a czujnikiem położenia pedału gazu.

Pewności nie mam więc wolał bym skorzystać z waszych doświadczeń.Jeszcz jedno -czy taką linkę

można naprawić samemu. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Mi kolego pękła ta linka to pedał gazu był w normalnym położeniu. Linki nie da się naprawić trzeba kupić nowa, zamienników nie ma trzeba zamawiać z ASO. Koszt-150zł

Opublikowano
  • Autor

Dzięki.

Oczywiście żle się wyraziłem- nie chodziło mi o samodzielną naprawe a o wymianę.

Rozumiem że potwierdzasz moją diagnoze. Pozdro.

Opublikowano

Jak mi pękła to wymieniłem na nową z małą przeróbką. Da sie to zrobić, ale jest naprawdę ciężko.

Opublikowano
  • Autor

Powiedz mi jak zacząć,robiłes to od strony kabiny czy trzeba to robić z kanału od strony silnika?

Opublikowano

ja zajechałem do znajomego mechanika i mi wymienil

Opublikowano

Ja wymieniałem leżąc pod kierownicą, ale na początek proponuje wyciągnąć sam "pedał" i przymocowac do niego nową linke.

Opublikowano
  • Autor

Wstawiłem w końcu samochód do ASO Skody w Łęczycy.Część -75 zł, robocizna- 35 zł.

Polecam firme.Dzięki zapodpowiedzi.

Opublikowano

Witam wszystkich mam pytanko to jak jest z tą liką od gazu ,umnie do pompy idą tylko kable więc wnioskuję z tego że ja linki nie mam a pompa jest sterowana elektonicznie i dlatego ciekawi mnie to czy wasze linki idą aż do samej pompy bo jeśli przy pompie macie tylko taką czarną kostke z przewodami to to macie gaz sterowany elektroniczni , muj brat ma vw Vento 95r. też 1Z 90KM i ma elektycznie sterowaną .

Opublikowano

kolego tu chodzi o linke a wlasciwie ciegielko ktore laczy pedal gazu z potencjonometrem

Opublikowano

Dokładnie linka występuje między dźwignią pedału gazu a potencjometrem.

6f9982fb7325eb3b.jpg

cześć nr 7 to uchwyt i nieszczęsna linka w dużej ilości przypadków nie urywa sie linka tylko plastikowa śruba rzymska do napinania linki

• 2 lata później...
Opublikowano

Mi dziś pedał "wszedł w podłogę", dobrze, że koło domu. Znalazłem kawałek urwanej linki. Dzwoniłem do ASO Skody, bo mam bliziutko, koszt 111zl, powiedział mi, że to jest linka z kołyską, więc pewnie chodzi o element 7 i teraz pytanie, czy jest to z tym czarnym elementem plastikowym, który jest przymocowany do pedału? Jeśli tak to odkręcam tylko śrubę nr. 9 i wsio?

Opublikowano

Ja wyciągnąłem pedał gazu (jest na zatrzaskach). Na nim jest bolec, na który należy założyć plastikowe kółko z oringiem. Nastepnie zamontowałem metalowe (kowadełko) do czujnika i pedał na zatrzaski. Ostatnią rzeczą jest ustawienie zera na regulacji przy pedale za pomocą VAG-a. Dokładnie wchodzimy w 01-Engine > 08-Meas. Blocks [bloki wartości mierzonych] gr 0 pozycja 3. prawidłowe wskazania to 0 dla położenia jałowego a 255 dla pedału do (podłogi). Silnik nie musi być włączony. Powodzenia

Opublikowano

dzięki Szuszu, na części muszę czekać, więc naprawiłem tą linkę- założyłem inną. Przy ściąganiu kołyski zaznaczyłem sobie korektorem jak było wcześniej (czarny plastik jest jeszcze przyłapany na opaskę- tak było więc nie ruszałem). Póki co muszę tak jeździć, jak patent się posypie, wymienię na ori.

Opublikowano

Też miałem taki patent lecz nie wiem czemu nie wytrzymał za długo, a najgorsze że strzeliła w najmniej potrzebnej chwili.

Opublikowano

u mnie na razie śmiga, żeby linka się nie przecierała, użyłem patyczka od uszu :decayed: - wew. niego przeciągnąłem linkę :naughty: