Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Szarpanie na 2 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem mojego autka polega na tym,że wrzucając na 2 bieg mam szarpanie,bez wciśnięcia odpowiednio mocniej pedału gazu potrafił nawet zgasnąć.Gdy dodam znacznie mocniej gazu na pół sprzęgle,szarpnięcia nie ma,także wówczas gdy jestem znacznie rozpędzony i wrzucę na 2 bieg,nie czuć najmniejszego szarpnięcia.Problemu nie ma na innych biegach.Mam do wymiany poduszki silnika oraz lewą łapę skrzyni bo jest pęknięta.Czy to może być ta przyczyna?

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

PODŁĄCZAM SIE DO PYTANIA. U MNIE NA 2 BIEGU JAK DODAJE I ODEJMUJE GAZU TO DZWIGNIA OD ZMIANY BIEGOW ZMIENIA POLOZENIE, NA INNYCH BIEGACH TO NIE JEST TAKIE WIDOCZNE, DLACZEGO????

Opublikowano

myślę, że sam sobie dałeś odpowiedź... :decayed:

wymień te poduszki i łapę

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wymieniłem łapę oraz poduszki i nadal bez zmian :wallbash:

Opublikowano

Może ściągnięcie wężyka podciśnienia z zaworu EGR pomoże, miałem podobne objawy i po ściągnięciu wężyka i zaślepieniu go śrubką objawy ustąpiły.

Pracy niewiele, więc warto spróbować. Jak pomoże to problem pewnie tkwi w zaworze EGR a ten temat był poruszny na forum.

Pozdrawiam

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

A może to koło dwumasowe ? Po zgaszeniu zawsze zatrzęsie budą,przypominam, że poduchy silnika wymienione,plecionka nowa - zredukowała drgania,jednak na kierownicy nadal są wyczuwane i sporadycznie drży buda. Dodatkowo przy ruszaniu buczenie z przodu,spod maski,nie szarpie,jedynie na 2 biegu muszę jechać prawie na pół sprzęgle, bo w przeciwnym razie szarpie,potrafi nawet zgasnąć. Czasami żeby do tego nie dopuścić muszę wrzucić na jedynkę, gdzie auto spokojnie powinno dać radę na dwójce.Proszę o pomoc bo niedługo urlop i chcę wyjechać w dłuższą trasę a nie chciałbym mieć niemiłej niespodzianki. Pozdrawiam :)