Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BKE] Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu błędu 01366

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie proszę o pomoc w rozszyfrowaniu błędu 01366 (Otwarcie po sygnale zderzenia/Opened Due to Crash Signal). Błąd występuje w sterowniku 46- Układ komfortu. Czy może to być związane z faktem, że na wyświetlaczu FIS cały czas wyświetla mi się informacja otwartej tylnej maski a oświetlenie bagażnika nie gaśnie z pozostałym oświetleniem? Maska jest zamknięta! Usuwanie błędu nic nie pomaga po chwili jest od nowa. Jak można usunąć tą usterkę?

:( :( :(

Z góry wielkie dzięki.

Piotrek

Opublikowano

Są tylko dwie możliwości albo auto było uderzone i sterownik airbag wysłał sygnał do modułu centralnego o otwarcie drzwi( co by było łatwiej ludziom wyjść). 2 Masz problem z okablowaniem między modułami centralnego a airbag

Opublikowano
  • Autor

Są tylko dwie możliwości albo auto było uderzone i sterownik airbag wysłał sygnał do modułu centralnego o otwarcie drzwi( co by było łatwiej ludziom wyjść). 2 Masz problem z okablowaniem między modułami centralnego a airbag

grzanek85 wielkie dzięki za info. Masz może jakiś pomysł jak to naprawić?

Najbardziej ciekawe jest to, że usterka pojawiła się kilka dni temu- auto nie miało dzwona. Może być to spowodowane wilgocią i jakimś dziwnym przebiciem?

Czy można to jakoś przekodować, czy coś podobnego?

[br]Dopisany: 30 Listopad 2008, 13:55_________________________________________________Witam ponownie,

Odpowiadając sam sobie na problem może pomogę innym.

Przyczyną błędu było "zasyfienie" mikrowyłącznika tylnej klapy. Wystarczyło przelać zamek jakimś środkiem czyszczącym pod ciśnieniem a potem smarem w spray-u i dolegliwości ustąpiły. Błąd wykasowałem i już się nie pojawia. :>

Pytanie do adminów: Może warto to umieścić w FAQ diagnostyki VAG- temat nie był wcale tak jasny z opisu błędów, wręcz sugerował inne przyczyny.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

gdzie ten wyłącznik sie znajduje bo ja mam ten sam problem

pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

gdzie ten wyłącznik sie znajduje bo ja mam ten sam problem

pozdr

Nie wiem czy pytanie aktualne ale wyłącznik jest w zamku tylnej klapy i nie za bardzo opłaca się go rozbierać i naprawiać bo w ASO można go dostać za około 120PLN. Z tego co się też dowiedziałałem to zamki są identyczne w skodach i może tam można kupić taniej.

Dla ułatwienia numer części 4B9827505N.

sorki za zwłokę ale nie zauważyłem pytania,