Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycena szkody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio miałem małe zdarzenie na autostradzie z jadącego przede mną tira wypadł metalowy przedmiot który uszkodził mi zderzak oraz dokładkę i porysował lewy błotnik . Dziś był rzeczoznawca i wycenił mi naprawę na 1050zł . Odwoływać się czy będę to w stanie zrobić w tej kwocie ? Do wymiany jest zderzak+malowanie, dokładka i malowanie błotnika . Auto to A4 B5 Avant 2000r

Opublikowano

odwołaj się ! Ja miałem przygodę parkingową. Kobitka zarysowała mi tylne prawe drzwi i zderzak. Najpierw zaproponowali 1100zł. Odpowiedziałem, że absolutnie się nie zgadzam. Za 3 dni skontaktował się ze mną miły pan i zaproponował 1970zł :)

Opublikowano

Witam, ostatnio miałem małe zdarzenie na autostradzie z jadącego przede mną tira wypadł metalowy przedmiot który uszkodził mi zderzak oraz dokładkę i porysował lewy błotnik . Dziś był rzeczoznawca i wycenił mi naprawę na 1050zł . Odwoływać się czy będę to w stanie zrobić w tej kwocie ? Do wymiany jest zderzak+malowanie, dokładka i malowanie błotnika . Auto to A4 B5 Avant 2000r

Ostatnio było sporo przygód z wycenami wśród znanych mi osób. Uważam, że w Twoim przypadku jest to śmieszna kwota. Przykład: Skoda Octavia II przed FL. Tylny zderzak w kolorze auta, czujniki parkowania. Delikatna stłuczka powodująca wgniecenie, wbicie jednego czujnika do środka i pęknięcie plastiku. Wycena na ~trzykrotność Twojej kwoty. Co prawda kolega wyżej już stwierdził co powinieneś zrobić, a moje porównanie może być niemiarodajne (różnica w rocznikach, dodatki - to też, myślę, rzutuje na koszta).

Dla innego przykładu - Golf IV Variant, śladowe ogniska korozji na bagażniku i przednich nadkolach. Wycena samego robienia blacharki to było blisko 3000zł, a co dopiero jak tutaj trzeba wymieniać?

Najlepiej jakbyś uzyskał wycenę jakiegoś fachowca, któremu zlecisz robienie tego. Wtedy będziesz wiedział jakiej kwoty odszkodowania oczekiwać by starczyło.

Opublikowano

Do wymiany jest zderzak+malowanie, dokładka i malowanie błotnika .
To jest szkoda na ponad 2500 zł. Jeśli wycena ubezpieczyciela jest niższa, to pewnie zrobili to na zamiennikach. Przy szkodzie z OC sprawcy (domyślam się że masz nr tej ciężarówki) należą się części nowe i oryginalne.
Opublikowano
  • Autor

Powiedzcie mi jak się zabrać za odwołanie ? Napisać do nich czy zadzwonić i powiedzieć że się na to nie zgadzam lub pomoże ktoś napisać odwołanie ? Ubezpieczalnia to Ergo Hestia

Do wymiany jest zderzak+malowanie, dokładka i malowanie błotnika .
To jest szkoda na ponad 2500 zł. Jeśli wycena ubezpieczyciela jest niższa, to pewnie zrobili to na zamiennikach. Przy szkodzie z OC sprawcy (domyślam się że masz nr tej ciężarówki) należą się części nowe i oryginalne.

Mam wszystko nawet zdjęcia dowodów i ubezpieczenia :)

Edytowane przez stafik91

Opublikowano

Zadzwon. Ja wszystko zalatwialem przez telefon

Opublikowano

Powiedzcie mi jak się zabrać za odwołanie ? Napisać do nich czy zadzwonić i powiedzieć że się na to nie zgadzam lub pomoże ktoś napisać odwołanie ?
Kolego, nie mam czasu odpisywać każdemu z osobna. Zajrzyj choćby tu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/350604-naprawa-auta-z-oc-sprawcy/page-2
Opublikowano

Rób wszystko na piśmie lub e-mailem dla celów dowodowych , firmy ubezpieczeniowe to złodzieje.

Samo malowanie jednego elementu w zwykłym warsztacie to jest co najmniej 400zł,a Ty masz dwa do pomalowania.