deejayyy Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam wszystkich, mam problem, którego nie znalazłem na forum. Sprawa dotyczy A4 B8 2010 rok silnik 2.0 TFSI quattro 211KM, s-tronic typ 0B5. 1. Przy rozgrzanej skrzyni, w miejskiej jeździe podczas parkowania wrzucam R. Samochód nie chce jechac, dodając gaz próbuje ruszac ale nie ma sily tak jakby. Nie zawsze sie to dzieje. Na zimnej skrzyni R wchodzi bez problemu, jedzie bez zastrzeżeń. 2. Przy miejskiej jeździe, dojezdzając do swiatel kiedy staje, czuje jakby samochód ciągnęło, samochód wyrywa do przodu gwałtownie. Jeśli długo tak stoje na hamulcu, to czuje delikatne wibracje i głośniejszą pracę skrzyni/silnika. Przy tym wydobywa się dziwny smród, jakby spalonego sprzęgła? Nie dzieje się to za każdym razem kiedy sie zatrzymuje. Czy ktoś ma pomysł na to? Dodam, że podłączałem samochód pod komputer, nie ma żadnych błędów. Z gory dziękuję za wszelkie wskazówki. Jeśli ktoś mógłby polecic sprawdzony warsztat w Warszawie i okolicach, będę wdzięczny.
Rekomendowane odpowiedzi