Gość adi_sc Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, Proszę o pomoc w ustaleniu dziwnego dźwięku silnika. Chodzi o takie skrzypienie przerywane jakby np. któraś rolka była sucha. W tle normalnego dźwięku silnika. https://www.youtube.com/watch?v=wN2_wOUruvk&feature=youtu.be Dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez adi_sc
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 U mnie było podobnie...wymienilem rozrzad i jest spokoj,a konkretnie to trzeszczal pasek rozrzadu...chinskie podróbki tfuu!
Gość adi_sc Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Pasek by tak przerywanie skrzypiał ? obstawiałem np. jakąś rolkę.
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 W moim przypadku strasznie jeczał wlasnie pasek. Zmieniales rozrzad?
Gość adi_sc Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 W moim przypadku strasznie jeczał wlasnie pasek. Zmieniales rozrzad? Jeszcze nie, auto mam od wczoraj, ale albo ogłuchłem przy zakupie albo tego nie było tak słychać.
radekjez Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Może łożysko na alternatorze Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Gość adi_sc Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Ewentualnie można spróbować delikatnie czymś prysnąć nasmarować na próbę ? Bałem się,że może to być poważniejsza usterka.
Redjasper Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 u mnie nieco mniej, ale na zimnym pasku/silniku też skrzypi - wiem, że to pasek bo było to sprawdzane... jestem przed wymianą rozrządu jak się silnik zagrzeje - pewnie i sam pasek od pracy - to cichnie
Gość adi_sc Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 u mnie nieco mniej, ale na zimnym pasku/silniku też skrzypi - wiem, że to pasek bo było to sprawdzane... jestem przed wymianą rozrządu jak się silnik zagrzeje - pewnie i sam pasek od pracy - to cichnie Ok. Właśnie wczoraj zauważyłem, że nie było słychać a dziś rano znowu. Jakie koszta rozrządu ? bo też mnie to czeka.
arek_cccp Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Przód rozrząd jest tani chyba ok 250-300zł placilem i ile dobrze pamietam bez robocizny.
xcentriq Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 No chyba przesadziłeś sama rolka napinająca kosztuje 250. Ogólnie zamknie się to w 1k Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Redjasper Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 ale chyba podajesz ceny z aso... w intercarsie cena za rozrząd bez pompy wody to około 300-350 zł. Pompa wody, według mojego mechanika, wymienia się co drugą wymianę.
Rekomendowane odpowiedzi