kuba9001 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Siema mam problem z klimatronikiem zamontowany mam z b6 a mam b7 i nie działa ogrzewanie szyby. Wiem ze z b7 da sie do b6 dokładając przekaźnik i ogrzewanie szyby działa, da sie ten problem tu jakos rozwiązać czy tylko wymiana klimatronika na ten z b7 ? Nikt nic ?
GreGoriO Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 oczywiście ze podejdzie porównaj schematy z B6 i B7 to zrozumiesz. skoro da sie w tę stronę to i w drugą też można. musisz przepiąć kabelki zasilające tylną szybę, bo przekaźnik jest w panelu klimy
kuba9001 Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Opublikowano 1 Maja 2016 W b6 wychodzą 2 kabelki od ogrzewania szyby z klimatronika a w b7 1 to mam ten jeden przepiąć w to drugie miejsce ?
GreGoriO Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 w B6 całe napięcie idzie poprzez przekaźnik w klimatroniku. w B7 tylko sterowanie do skrzynki z przekaźnikami. musisz spowodować by klimatronik dostał napięcie dla ogrzewania szyby musisz podać na F5 12V, może to być nawet z klimatronika z F3, bowiem to i tak idzie na cewkę przekaźnika. i tyle...
kuba9001 Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Opublikowano 1 Maja 2016 Dziękować ten schemat widziałem ale nie ogarniam
Rekomendowane odpowiedzi