Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czyzby popowodziowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zakupilem wlasnie A4B8 2.0tdi 2008 nastepnego dnia po przyjezdzie do domu rozszczelnila sie klima i zauwazylem kleby jakby mgly unoszacej sie spod maski. Dodatkowo weszly rozne bledy na komputerze od poziomowania bixenonow,ESP, poduszek, sterownika silnika, ukladu wydechu. Niemozliwe stalo sie uruchomienie silnika. Silnik krecil ale nic wiecej. Po odstawienie do warsztatu odczytano bledy i wyszo na to ze moduly sie z soba nie komunikuja i jest nie moznosc polaczenia sie ze sterownikiem silnika. Po rozebraniu skrzynki na podszybiu mechanik znalazl wiele zasniedzialych stykow na kostkach i wtyczkach. Mechanik zasugerowal uciecie kabli i dolutowanie nowych wtyczek.Takze elementy elektryczne znajdujace sie w bagazniku maja oznaki przebywania pod wplywem wilgoci. Mechanik zasugerowal ze samochod ma popowodziowa przeszlosc. Ale nie ma zadnych innych oznak typu brzydki zapach czy korozja podwozia. Podpowiedzcie co robic? naprawiac czy oddac poprzedniemu wlascicielowi.

Opublikowano

Właściciel to handlarz czy prywatna osoba? Ja bym jeśli tylko możliwe starał się oddać takie auto.

Opublikowano

Właściciel to handlarz czy prywatna osoba? Ja bym jeśli tylko możliwe starał się oddać takie auto.

Osoba prywatna. Oprocz tych zasniedzialych stykow brak innych oznak.

Opublikowano

Daj fotki jak to wyglada

Opublikowano

Daj fotki jak to wyglada

Jutro zrobie narazie stoi na placu u mechanika

Opublikowano

ja na Twoim miejscu oddałbym jeśli to możliwe - takie akcje się nie dzieją bez przyczyny.