Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zerwany gwint w kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem dzis dokrecic kola i zerwalem gwint w jednej srubie , i teraz jest problem bo ta sruba nie chce sie odkrecic, sa na to jakies sposoby? co ma teraz zrobic, moge chwilowo jezdzic na 4 srubach?

A jak juz jakim cudem uda sie odkrecci to ci wtedy? gwintowac trzeba czy raczej tylko wymian sruby?

Opublikowano

Ja to robie tak:dospawuje cos do urwaniej sruby jakas nakretke i probuja wykrecic az do skutku,ale chyba nie obedzie sie bez wyjecia piasty lub jezeli to przednie kolo to chociaz sama tarcze.Bo na 4 to bym nie jezdzi raczej chociaz kiedys przyszczem jezdzilem na 2 bo 2 zerwalem no ale to nie ta moc :biggrin:

Opublikowano

Jak zerwałeś gwint na śrubie to pół biedy. Gorzej jeśli nie ma gwintu w piaście.

Zdemontować koło i próbować wykręcić śrubę.

Opublikowano

tylko jak zdejmie jak nie może jej wyjąć :lol: , obstawiam że gwint na śrubie poszedł bo jest wykonana ze słabszego materiału no ale wszystko się może zdażyć ....

odkreć pozostałe i unieś koło tak żeby ta śruba była pod katem i wtedy sprubój ja wykręcic może załapie

Opublikowano
  • Autor

Śruba odkręcona i prawdopodobnie gwint zerwany na piascie bo nie chce sie wkrecic dobra śruba w ten otwór.

W poniedzialek sprobuje przegwintowac ale takim samym rozmiarem jak sruba, jak nic z tego nie wyjdzie to bede musial kupic piaste, dzwoniłem do seriwsu i koszt takiej czasci to 490 zl.

Mam nadzieje ze nic sie nei stanie jak przejade na 4 srubach jakiesa 150 km?

Opublikowano

nic sie nie stanie, tylko nie szalej ....

Opublikowano

Kup używke piaste i tyle

Opublikowano

Jeśli znasz jakiegoś dobrego tokarza to jedź do niego może coś poradzi tylko piaste będziesz musiał wyjąć. Można to rozwiercić, nagwintować, zrobić przejściówkę (coś w kształcie obrączki z zewnąrz i od środka gwint) póżniej ją wkręcić (zaspawać i oszlifować)- namieszałem troche nie wiem czy coś z tego zrozumiałeś. Ale tan zabieg co wyżej napisałem jest czasochłonny i może Cie wyjść tyle samo co kupno używanej piasty. Można to zaspawać i przegwintować tylko nie wiem czy gwint na spawie będzie miał odpowiedznią twardość. http://moto.allegro.pl/item166864595_piasta_vw_passat_b5_audi_a4_1_9_tdi_110ps.html

Tu masz przykładowe piasty i jeszcze Ci zostanie gratów :smile: . Myśle żę to lepsze rozwiązanie. Poszukaj na allegro jest troche tego na części, coś znajdziesz. :a4fan: