Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne objawy podczas przyspieszania 1.8 T AUM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witam, właśnie sprawdziłem zawór Dv no wygląda na to, że jest sprawny. Sprawdziłem po kolei wszystkie przewody podciśnieniowe i zaworki jednokierunkowe wyglądają na sprawne.

Opublikowano

Zamiast się zastanawiać nie łatwiej zrobić normalne logi na 3 do odcinki?, kanały te co poprzednio.

Opublikowano
  • Autor

Logi były zrobione normalnie. Od 1800 obr do odcinki i gaz w podłodze bez żadnego szarpania gazem.

Opublikowano

Kanały 115+118 napewno nie są dobrze zrobione.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem, może i tak, ale wszystkie były robione w taki sam sposób. Postaram się zrobić jak Najszybciej nowe. Z tg co widziałem mam pekniety wężyk od zaworu n249 jutro go wymienię i zobaczę rezultaty.

Wymieniłem wężyk no i niestety nic to nie dało. Przyspiesza lepiej, ale nadal zatrzymuje z przyspieszaniem na 4,5 tysiąca obrotów.

Opublikowano

na 002+033 widać że przepływka szwankuje. Przepływka raz pokazuje względnie, a raz zaniża.

Na tych logach przy 5600 wchodzi Ci w pełny zakres regulacji 25% i wyżej już nie pójdzie, dlatego autko przestaje jechać. Jak wejdzie w 25% niżej, to niżej przestaje jechać.
Tak miałem u siebie w ANB, przepływka zaniżała o 30-40 g/s. Autko do 5300 obr. w miare jechało a powyżej to polonez z 1.6 lepiej szedł. Wymiana przepływki pomogła, tyle że z używki to dopiero 5 trafiłem ok, dobrze że miałem możliwość posprawdzać je i oddawać w razie czego. Kupując w ciemno bez możliwości zwrotu używki się nie opłaca.

Edytowane przez totek94

Opublikowano

To raczej nie przepływka szwankuje tylko brakuje paliwa, dlatego faluje doładowanie i przepływ jest rózny bo ecu obcina doładowanie jak jest maks ubogo i tak sytuacja sie powtarza cyklicznie podczas loga, zmierz cisnienie paliwa, i logi normalne zrób bo może być jeszcze jakiś dodatkowy problem ze sterowaniem doładowania itd.

Opublikowano

Owszem, może brakować paliwa, natomiast mówię jak było u mnie, korekta długoterminowa była 8,6 % (a paliwa nie brakowało, nowa pompa, ciśnienie wzorowe) i także wchodziło czasami w 25% korektę chwilową.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Pompa paliwa raczej do wymiany jest. Robiłem nowe logi z kolegą z naszego forum. Ale na gazie samochód równie nie jedzie tak jak powinien. Sprawdzałem zawor w turbinie i jest ok. Ale nie mam pewności co do n75 ponieważ jak odepne z niego wastgate to samochód nie szarpie, jedzie równo i ma moc. Z tg co zauważyłem pojawiają się co jakiś czas dwa błędy 17705 i 17963.

Edytowane przez dawidek10333

Opublikowano

Dobrze jakbyś podmienił N75 na inny sprawny.

Opublikowano

Czyli nic nowego w zasadzie nie wnoszą, na pb brakuje paliwa ale to już wczesniej było stwierdzone, do tego jest problem ze sterowaniem doładowania, czyli do sprawdzenia przewody od n75 i jesli to nie da rezultatu sam n75 do podmiany, mogłeś wykonać też jednego loga z odpiętą wtyczką od n75 to też by troche rozjaśniło sprawe.

Opublikowano

Był prowizoryczny test szczelności i wyszło jedno podcisnienie.

N75 był podmieniany, ale jak się okazało był niesprawny więc trzeba podmienić na pewny i sprawny. Węże przy N75 ok. Z odpieta wtyczka turbo wstaje jak należy i trzyma jak należy niecałe 0,3bara.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem ostatnio zawór n75 na nowy oryginalny, łańcuch oraz napinacz. Uszczelnilem praktycznie każde miejsce gdzie jest jakiś oring, zrobiłem odme i efekty są takie, że samochód troszkę lepiej jezdzi, ale niestety są nadal przerwy w gazie, w mocy. Zauważyłem, że po ostrym depnieciu dobija obrotami. To znaczy obroty dochodzą do 1100 a później 800 dopiero. A nawet raz mi zgasł po ostrym depnieciu. Wydaje mi się, że problem jest w przepływomierzu a wy co o tym myślicie?

Opublikowano

Ja już wcześniej podejrzewałem przepływkę, ale zostawiłem diagnozę bardziej doświadczonym, ponieważ sam jestem dopiero raczkującym i jeden taki przypadek miałem ( u siebie ) ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, w poscie wklejam dzisiaj zrobione logi, proszę o ocene.

Pozdrawiam

-http://vaglog.pl/log_269475.html

-http://vaglog.pl/log_269474.html

-http://vaglog.pl/log_269472.html

Turbina przeładowuje sprawdź ten zawór albo wężyki od N75 bo coś nie teges.

Wtryski zapętlone od 5800. Wgraj serie i wtedy można coś więcej powiedzieć. Może program taki sobie

Opublikowano

Witam, w poscie wklejam dzisiaj zrobione logi, proszę o ocene.

Pozdrawiam

-http://vaglog.pl/log_269475.html

-http://vaglog.pl/log_269474.html

-http://vaglog.pl/log_269472.html

Logi były na lpg zgadza się ? jak juz wszystko uszczelniłeś i n75 nowy to znaczy że program do poprawki.

Opublikowano
  • Autor

Tak, zawór jest nowy,logi były robione na lpg . Ostatnio nawet ustawiłem klapkę WG ( przy 0,5 bara ma się otwierać 4mm) i efekt jest taki ,że przyspiesza jeszcze lepiej ,ale nadal są przerwy w przyspieszaniu. Chyba już tylko mi pozostaje program i przepływka. Program mam od prawie dwóch lat i zrobiłem na nim 90tys. wiec wg mnie nie tu jest problem. A teraz ogólnie jeżdżę na przepływce na której pół roku temu wogóle nie jechał.

Tak, zawór jest nowy,logi były robione na lpg . Ostatnio nawet ustawiłem klapkę WG ( przy 0,5 bara ma się otwierać 4mm) i efekt jest taki ,że przyspiesza jeszcze lepiej ,ale nadal są przerwy w przyspieszaniu. Chyba już tylko mi pozostaje program i przepływka. Program mam od prawie dwóch lat i zrobiłem na nim 90tys. wiec wg mnie nie tu jest problem. A teraz ogólnie jeżdżę na przepływce na której pół roku temu wogóle nie jechał.

Witam wszystkich, tak jak użytkownicy forum polecili mi zmienić mapę na oryginalną i tak zrobiłem. Została wgrana moja oryginalna mapa, efekty??Żadne. Samochód jedzie dokładnie jak wcześniej. Ma przerwy w przyspieszaniu im wyższy bieg tym gorzej. Nie mam już sam pomysłów. Może jednak przepływka?Katalizator? proszę o pomoc

Edytowane przez dawidek10333

Opublikowano

Zrób log z 002+115.

Przepływkę jakąś kupowałeś, ale teraz jeździsz na jakiej??