Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 1.8TFSI 170KM jaki box bez utraty gwarancji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad jakimś boxem do 1.8TFSI (CJEB) 2014 po lifcie.

Co sądzicie o power boxie z Vtecha ? Co prawda nie widzę wersji 170KM tylko 160KM@

ale pewnie z 200KM spokojnie da radę. Do tego można wypożyczyć i sprawdzić: http://vtech.pl/ceny/promocje-i-oferty-specjalne/articles/wypozyczanie-boxow.html

Druga opcja to amerykański APR ma dla silników po lifcie modyfikacje ECU podpinaną też pod OBDII:

https://www.goapr.com/products/ecu_upgrade_18tsi_gen3_long.html

na benzynie 98 spokojnie 240KM robią.

Coś innego możecie polecić żeby nie tracić gwarancji ? Super przyrostu mocy też nie potrzebuję bo FWD nie ogarnie większej no i tak...

Pozdro

Opublikowano

Też się zastanawiałem nad boxem ale box to tylko dawka paliwa się zwiększa. V tech ma chyba gotowce.

Jeśli box to taki co można dostroic do auta. Poza tym w komputerze audi są zapisywane parametry pracy silnika i wszystkie przekroczone zaraz wyjdą w serwisie audi po podłączeniu . Każda zmiana mapy jest zapisana w systemie nawet gdybyś zmienił mapę na org. gdybyś jechał do serwisu. Zaraz w ASO to wyjdzie , jest zapisywane ile razy było modyfikowane mapa. Wiec jak ci zależy na gwarancji to poczekaj do końca gwarancji i potem zrób program. Wiadomość mam od pracownika serwisu audi. Gwarancja kończy ci się chyba nie długo. To bym poczekał. Ja z moim byłem też na hamowni sprawdzić ile ma koników. I okazało się ze w moim 1.8 TFSI mam prawie 20 koników więcej i 52 Nm więcej. Te silnik mają spory zapas mocy.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Sęk w tym że mam 5 lat gwarancji... a kumpel z ASO powiedział mi że ani boxa ani chipa jak przywrócę do fabrycznych przed serwisem nie wyłapią. Pewnie tak jak piszesz mogą... ale im się nie chce. A troszkę brakuje pod butem...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

box'y V-techu są całkiem spoko, po za tym korygowane pod auto.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Vtech mi zaproponowal boxa +10 max +15km wiec mija sie to z celem. Pp performance ma i Abt lepsze rozwiazania dajace 30-40km wiecej i 50-60 dodatkowych niutkow. Do tego Pp Performance ma fajna modyfikacje pedalu gazu tzw pakiet Accelerate ktory zmienia otwarcie przepustnicy z 25 na 75% zaraz po wcisnieciu gazu :)

Tapniete z SGS7

Opublikowano

Najlepiej zrobić normalny soft strojony pod paliwo PB98 , uzyskasz w ten sposób spory przyrost lepszy jak na Boxie, bez szkody dla motoru.

Opublikowano
  • Autor

No tak ale dalej ryzyko utraty gwarancji :(

Takie coś jeszcze w Polsce sprzedaje Best-Performance:

https://www.racechip.com/shop/audi/a4-b8-from-2007/1-8-tfsi-1798ccm-170hp-125kw-320nm.html

gwarancja zostaje, no i 218KM zrobione... sporo funkcji. Co sądzicie ?

Tapniete z SGS7

Edytowane przez LukiKRK

Opublikowano

Tam najprawdopodobniej siedzi siemens który nie odnotowuje ingerencji, soft wrzucasz po OBD w trybie producenta i nie ma śladu po modyfikacji. Ludzie robią 2k16 i się gwarancją nie przejmują.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Niestety aktualnie w ASO mają maszyny, które pracują w trybie online i każda zmiana parametrów silnika powoduje wysłanie monitu do bazy producenta. O chip tuningu jużto wiedzieliśmy, ale teraz nawet te modyfikowalne boxy z DTE/Carmile.pl, Vtech czy Race Chip/Best-Performance trzeba przed wizytą w ASO odpiąć od komputera bo podobno je już wykrywa system.