Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Geometria, wynik.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest w 100% ok:

1. pochylenie koła LP poza normą. Zerkaj na oponę od wewnątrz czy bardziej nie zużywa się. Prawdopodobne powody wyniku poza normą: a) poddaje się któryś wahacz B) krzywa zwrotnica

2. zbieżność - mogli się bardziej postarać. Różnicy nie odczujesz, ale jest 1s poza normą. W sumie można olać.

Masz jakieś problemy z prowadzeniem auta?

Edytowane przez azure

Opublikowano
  • Autor

Zmieniłem opony i były dwie felgi krzywe zrobili to, ustawiłem zbieżność i jadąc na autostradzie ścigalo mi auto na prawo nieprzyjemnie się prowadziło wiec postanowiłem zrobić geometrie i oto wynik .. ale jestem za granicą a auto w PL. Wiec dam znać jak będę czy ściąga, jeśli tak to wahacz? Czy inne podzespoły zawieszenia

Opublikowano

Masz normy napisane, widzisz gdzie sie miesci a gdzie nie.

I albo powinni poprawic robote albo cos masz skrzywione i sie nie da ale to powinien powiedziec ktos kto to ustawial.

Opublikowano
  • Autor

Czyli muszą to sprawdzić jeszcze raz?jak będzie mi ścigalo auto to ta geometrua nie miała wogole wpływu? ? Tak widzę normy ale nie potrafię ocenić czy było dobrze zrobione czy da się coś polepszyć i jak będzie ściągać dalej to znaczy ze coś w zawieszeniu spadło. Bo jak mam tak jeździć na autostradzie 300 km to nie jest komfortowe.

Opublikowano

Ma być w normie i niema sciagac

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Wróciłem właśnie i testowalem autko ... bez zmian może delikatnie mniej ściąga. Czyli wracam z kwitkiem z geometri i maja to zrobić jeszcze rax czy to rzeczywiście może być zawieszenie? I lepiej jechać do mechanika ? Czy poprawić ta zbieżność?

Opublikowano

sciaganie auta nie koniecznie moze byc od geometrii, przełuz koła na przedniej osi prawe na lewe i testuj, jesli problem zniknie lub sie zmieni kierunek sciagania - to trzeba by sie pochylic nad kołem - felga lub zdeformowanie opony