Toskańczyk Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Cześć, jak jest u was z napinaczem paska wielorowkowego, też tak mocno pracuje czy delikatniej? jestem świerzo po wymianie i nie wiem jak powinno być, a nie chciałbym się za miesiąc dowiedzieć, że napinacz jest do wymiany. Wcześniej stał w miejscu no ale był uszkodzony Czy to jest normalna praca?
piciuok Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Też jestem po wymianie, "bicie" mam takie samo, jak było wcześniej nie pamiętam ale..pewnie tak ma być
OLIVER Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 A sprawdzałeś sprzęgiełko alternatora? ładnie sie ślizga do tyłu ?
paweu1 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Pasek między alternatorem a pompą wspomagania nie powinien tak skakać, sprawdź sprzęgiełko alternatora
piciuok Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 no dobra, ale czy przedlifty AHU mają sprzęgiełko? Podobno nie.
SnOOpie Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Mój alternator ma sprzegiełko. Nawet nie dawno wymieniałem jak zerwał mi sie pasek funkcyjny i ukrzywił napinacz. A wszystko przez zużyte łożyska w alternatorze. Jak sprawdze czy u mnie tez tak drga napinacz to dam Ci znać. Dzisiaj popatrzyłem na swój napinacz i u mnie aż tak bardzo nie drga jak na filmiku. Warto chyba sprawdzić sprzęgło na rolce alternatora. A jeśli u Ciebie go nie ma to można założyć. Był w warsztacie o tym temat. Edytowane 7 Czerwca 2016 przez SnOOpie
Rekomendowane odpowiedzi