Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z rozładowywaniem akumulatora? a może rozrusznik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chodzi o silnik 1,9 AVG

mam problem albo z tym, że coś w aucie rozładowuje mi akumulator, albo z tym, że w ogóle nie jest on ładowany, albo z tym, że jest trupem.

Samochód odpala tylko od kabli albo po całodniowym ładowaniu akumulatora. Nawet po całym dniu ładowania i jeździe np godzinnej a następnie zostawieniu samochodu wyłączonego na 2 godziny nie jest on w stanie ponownie odpalić. Nawet nie zakaszle.

Działają światła, kontrolki, centralny zamek, można odpalić radio, wygląda na to jakby było jeszcze trochę prądu w aku, ale przy próbie odpalenia jest tylko cyknięcie i auto zaczyna wariować. Np. przy odpalaniu zamyka się centralny, wariują wskazówki, w końcu pokazuje się czerwona kontrolka na fisie o usterce silnika.

Macie jakieś pomysły?

Podpowiem, że był niedawno u elektryka, który stwierdził, że z ładowaniem (ze strony alternatora) jest wszystko w porządku.

pozdrawiam

Edytowane przez gonzoou

Opublikowano

Podmien akumulator i zobacz co bedzie. Jezeli ladowanie jest ok to albo rozrusznik albo aku szrot. Zmierz pobór prądu z aku w spoczynku bedziesz wiedzial czy gdzies prad nie ucieka

Opublikowano

tak jak kolega pisał sprawdź najpierw aku a potem rozrusznik bo może się zawieszać, kiedyś sam o mało nie przegotowałem aku myśląc że padł na pysk a okazało się że tuleję w rozruszniku siadły a objawy były takie same jak u ciebie

Opublikowano
  • Autor

Akumulator chyba nadaje się na śmietnik.

Po ładowaniu całą noc, zaraz po odpięciu klem, miernik wskazywał 13,5V i spadało.

Po przyjściu z pracy (jakieś 10h później) na mierniku było już 11V. Czyli wg poradników aku pusty. To możliwe, żeby akumulator, który stał w pomieszczeinu tak szybko tracił prąd? Co mogło się z nim stać, że tak nagle się ukatrupił? Niedawno jeszcze normalnie trzymał. Dodam, że aku jest roczny.

Opublikowano

Urwała się jedna cela i brakuje 2V.

Opublikowano
  • Autor

Pisząc urwała masz na myśli, że aku na śmietnik, czy nadaje sie to do regeneracji jeszcze? Faktycznie brakuje praktycznie dokładnie 2V na pomiarach (wskazania na poziomie 10,5-10,8 z tego co pamiętam)

Opublikowano

Mówiąc inaczej jedna cela dostała zwarcia i jest to nie do naprawienia = śmietnik.

Opublikowano

Dodam, że aku jest roczny.

A gwarancja nic nie pomoże?

Ja mam 2 lata gwarancji na akumulator.