Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL TDI PD] Pianka wygłuszająca silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie

A więc jestem po zabiegu montowania pianki wygłuszającej.

Moje wrażenia ...zdecydowanie inny dzwięk, poziomu dB nie mierzyłem ale efekt jest. Nie ma już typowego kle kle kle :), teraz w kabinie słychać miłą basową pracę silnika.

Podsumowując, pianka spełniła moje oczekiwania- warte polecenia. Jednocześnie dziękuję kolegom z forum za naprowadzenie na fajną modyfikację.

W planach mam wykleić ścianę grodziową czymś takim :) jak to zrobię...jeszcze nie wiem oraz wyklejenie pokrywy silnika (plastikowej) grubością 10mm. zamiast obecnej kruszącej się maty.

Plus wg mojej opinii wyklejanie maski nie jest potrzebne...  rozmawiałem z kolegami którzy taką opcję wybrali i nie byli jakoś szczególnie zadowoleni z różnicy.... 

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. przeczytałem dzisiaj temat i zamuliłem z ta druga pianka co jest w kształcie U i jest wkoło silnika. piankę do pokrywy kupiłem i już obkleiłem. Chce dokupić ta wkoło silnika ma ktoś ori  jeszcze i by podał szerokość bo są 25mm i 32mm i w tych celuje, a chce zrobić pod ori. link do aukcji https://www.bitmat.pl/Pianki-wygluszajace/Kauczuk-izolacyjny-369131925324050-mm-pianka-izolacyjna-bez-kleju . byłbym wdzięczny za pomoc pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.01.2018 o 18:54, hidden22 napisał:

Witam. przeczytałem dzisiaj temat i zamuliłem z ta druga pianka co jest w kształcie U i jest wkoło silnika. piankę do pokrywy kupiłem i już obkleiłem. Chce dokupić ta wkoło silnika ma ktoś ori  jeszcze i by podał szerokość bo są 25mm i 32mm i w tych celuje, a chce zrobić pod ori. link do aukcji https://www.bitmat.pl/Pianki-wygluszajace/Kauczuk-izolacyjny-369131925324050-mm-pianka-izolacyjna-bez-kleju . byłbym wdzięczny za pomoc pozdrawiam

ja brałem 32

Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.01.2018 o 18:54, hidden22 napisał:

Weź 32 bo tam trochę Ci odejdzie jak zetniesz warstwę z klejem i spokojnie to się mieści

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wg mojej opini 32 jest zbyt gruba do silnika, kupiłem 32 i musiałem ją odchudzić do ok 20 mm