Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Szarpanie przy hamowaniu w Multitronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja dokładnie sprawdziłem swoją skrzynię,

.

Okazuje się, że obroty wyskakują do 2.800-2900 po czym delikatnie już wyskakują.

Samochód mam z lipca 2004r. Wychodzi na to, że to tak już ulepszona.

Niestety przy ruszaniu i przy jeździ poniżej 60km/h odczuwalne są zmiany biegów. Na górce jak stoje to cofnie się 20cm i jedzie do przodu....

I błąd czujnika F125 się co jakiś czas pokazuje...

Czy wymiana oleju, filtra coś pomoże ?

Opublikowano

to ciekawe bo moja skrzynia wchodzi na jakies 3,3 tys i dochodzi potem do 4 tys czyli mam 7 lamelek tyle ze w histori serwisowej auta nie ma o tym mowy aby byla robiona jakas modyfikacja,za wyjatekiem wpisu"wymiana walka napedowego"

Pewnie chodzi o wałek wejściowy w skrzyni, a więc była naprawiana i dostała wtedy modyfikację.

:)

Opublikowano

to ciekawe bo moja skrzynia wchodzi na jakies 3,3 tys i dochodzi potem do 4 tys czyli mam 7 lamelek tyle ze w histori serwisowej auta nie ma o tym mowy aby byla robiona jakas modyfikacja,za wyjatekiem wpisu"wymiana walka napedowego"

Pewnie chodzi o wałek wejściowy w skrzyni, a więc była naprawiana i dostała wtedy modyfikację.

masz moze jakis schemat lub fotke ktory to walek ?Przydaloby sie to wiedziec.Poki co pozostaje sie tylko cieszyc bo auto kupilem z przebiegiem 136 tys wiec jeszcze napewno troche posmiga skoro skrzynia po modyfikacji :>

Opublikowano

masz moze jakis schemat lub fotke ktory to walek ?Przydaloby sie to wiedziec.Poki co pozostaje sie tylko cieszyc bo auto kupilem z przebiegiem 136 tys wiec jeszcze napewno troche posmiga skoro skrzynia po modyfikacji :>

Link do wałka wałka wejściowego skrzyni multitronik:

http://img220.imageshack.us/my.php?image=clipimage002i.gif

Wałek ten znajduje się w cylindrze oznaczonym nr 11:

http://img220.imageshack.us/my.php?image=clipimage001c.gif

Zazwyczaj podczas wymiany wałka następuje wymiana pierścieni uszczelniających i zespołu tłoków. Tak naprawdę jest to poważna naprawa podczas której ustawiane są tarcze, regulowane sprzęgło, płukana skrzynia zgodnie z p[rocedurą płukania ATF-em, wtedy też wymienia się standardowo filter. Powinna chulać długo - wymieniaj tylko olej co 50-60 tys. km :wink4:

Opublikowano

Link do wałka wałka wejściowego skrzyni multitronik:

http://img220.imageshack.us/my.php?image=clipimage002i.gif

Wałek ten znajduje się w cylindrze oznaczonym nr 11:

http://img220.imageshack.us/my.php?image=clipimage001c.gif

Zazwyczaj podczas wymiany wałka następuje wymiana pierścieni uszczelniających i zespołu tłoków. Tak naprawdę jest to poważna naprawa podczas której ustawiane są tarcze, regulowane sprzęgło, płukana skrzynia zgodnie z p[rocedurą płukania ATF-em, wtedy też wymienia się standardowo filter. Powinna chulać długo - wymieniaj tylko olej co 50-60 tys. km :wink4:

dzieki za fotki i informacje :)