Wilku77 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Witam Serdecznie! Potrzebuję porady w sprawie założenia sportowego pełnego układu wydechowego do 2.4 v6 w sedanie. Upatrzyłem sobie coś takiego http://lowride.pl/index.php?p159,audi-a4-b5-sportowy-uklad-wydechowy-2-5-grupa-a(po prostu nie jestem pewien czy spasuje, czy trzeba będzie coś przerabiać) Plan jest taki żeby poprowadzić ten wydech nie od kolektora, a od miejsca w którym były katalizatory. Wszystko po to żeby nie głupiały lambdy. W tym momencie mam jedynie wycięte katy, ponieważ już były skończone. Niestety przez to bardzo pogorszył się dźwięk (metaliczne pierdzenie). Nie oczekuję od wydechu żeby był cichy, ale w końcu jest to v6 więc niech nie brzmi jak jakiś Civic 1.4 Bardzo proszę o pomoc i ewentualnie propozycje jakiegoś innego (być może tańszego) rozwiązania
Banan Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Wstawiłbym zammieniki katów , kombinowanie z wydechem przy silnikach wolnossących raczej pogorszy sprawę.
Rekomendowane odpowiedzi