damianoFCB Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Ja mam swoje maleństwo od 7 miesięcy. oleju już tyle wychlał że może zrobił następną jakąś przeróbkę za tą kase. ALT tak ma ziom nic nie poradzisz. ewentualnie możesz sobie zrobić remont silnika wymienić pierscienie na tłokach itp. tylko po co jak objaw nie zniknie. jest wuchte postów na ten temat o ALCIE jak sobie pije olej. Ja też z tym walczyłem i mi brał na 1000km jakiś litr. Wymieniłem sobie olej na motula 10w40, wiadomo wszystki filtry, ODMĘ bo stara była zarąbana olejem że szkoda gadać. wogóle ten kawałek zasranego plastiku co jakiś czas będziesz wymieniał bo tak ma. wężyki od Odmy też sobie powymieniałem razem z gruszką..... i co teraz bierze z 500-600 ml na 1000km. Zawsze to mniej niż wcześniej hehehe. Ja zawsze przy sobie wożę litra.. =) Zobacz czy gdzieś przy pokrywie zaworów albo pod obudową silnika nie masz Świeżego oleju "wydmuchanego" przez odmę. może gdzieś tam Ci ucieka taka ilość. kropelka po kropelce i nie masz litra =).
rybus85 Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 U mnie potrafił nawet wciągnąć 0,5 do litra przez samą uszczelkę pokrywy zaworów. Teraz Motul X-Cess 5W40 i jest jakieś 3litry na 15tyś. Ja się tym nie przejmuję i nic nie robię. Jeździ,się nic nie dzieje a olej drogi nie jest
Rekomendowane odpowiedzi