Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Rodzaje hamowni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio brat hamował auto nie na takiej standardowej hamowni tylko zakładali mu "coś"na koło i hamowanie odbywało sie w czasie jazdy.Znacie cos takiego i czy to jest tak dokladne i miarodajne jak na zwykłych hamowniach....? :mysli:

Opublikowano

Ostatnio brat hamował auto nie na takiej standardowej hamowni tylko zakładali mu "coś"na koło i hamowanie odbywało sie w czasie jazdy.Znacie cos takiego i czy to jest tak dokladne i miarodajne jak na zwykłych hamowniach....? :mysli:

wpisz w google dynomet ... :wink4:

osobiscie mam wykresy z pomiaru na kólko i z Maha ... wykresy sa podobne,roznica wartosci to poniżej 5% ...

Opublikowano
  • Autor

osobiscie mam wykresy z pomiaru na kólko i z Maha ... wykresy sa podobne,roznica wartosci to poniżej 5% ...

wydaje mi sie ze błąd jest i minus poniewaz wyszlo mu na mój gust znacznie mniej niz odczucia.Chyba nie ma wyjscia jak pojechac na zwykłą hamownie i porównac :gwizdanie:

Opublikowano

Ciekawe co wyjdzie :)

Słyszałem że hamownia na kółko jest całkiem dokładna.

Co do odczuć to różnie z nimi bywa. Kolega miał Swifta GTI dłubanego, wydawało się że zapiernicza że szok, wsiadałem do a4 i pupa nie jeździ stanęliśmy na kresce i ja z przodu, więc odczucia to raczej kwestia samochodu, no chyba że porównujesz 2 takie same auta, takie jest moje zdanie.

Opublikowano

na obciazeniowce wyjdzie mu to samo, chyba ze ktos tym dynometem nie umial sie poslugiwac :)

Opublikowano

Są hamownie stacjonarne i przenośne,

Stacjonarne dzieli się na:

1. takie z rolkami (najczęsciej spotykane)

2. takie bez rolek (przypinane do osi auta - DYNO-PACK)

3. takie silnikowe czyli silnik zamontowany po za autem na ramie z symulowanym obciążeniem przypietym do samego silnika

Przenośne to takie jak spotkał się Twój brat. Wyniki na każdej będą inne, ale czysto teoretycznie bardzo podobne. Jedne poprzez przeliczenie mocy na kołach podadzą moc na silniku inne odrazu na silniku.

Każda z nich jest tak dobra jak osoba obsługujaca ją.

Pozdrawiam