July 13, 201610 yr Hej, Od jakiegoś czasu mam problemy z LPG. Na biegu jałowym falują obroty a VCDS pokazuje wypadanie zapłonów na 4 cylindrze. Lambda wskazuje na to, że na LPG jest za bogato, zalewa auto. Po jeździe na LPG samochód też gorzej pali. Zamieniłem cewki, potem nawet świece miejscami i cały czas odzywa się ten sam cyl. LPG mam już dobre 3 lata wtryski Hana niebieska reduktor KME Gold, sterownik STAG 300. Na Pb nie ma żadnego problemu. Ewidentnie jest jakiś problem z LPG. Do głowy przyszło mi, żeby wyczyścić wtryski tylko jak wyczyścić Hanny skoro one są nierozbieralne :/ Macie jakieś pomysły ?? Najchętniej bym je wymienił, ale po pierwsze nie mam od ręki dostępnych nowych, a po drugie po zmianie wtrysków musiałbym od nowa kalibrować. Tego raczej sam nie zrobię, zakładu porządnego też tutaj w DE nie znam. Muszę jakoś podreperować sytuację do czasu powrotu do PL we wrześniu. Grupa 033, 016, 015: http://vaglog.pl/log_270534.html Ustawienia LPG. Świece Edited July 13, 201610 yr by kupczak90
July 13, 201610 yr po mojemu to wtrysk lpg się zawiesił i puszcza gaz,bynajmniej u mnie tak było sprawdz czy wtryski lpg nie puszczają gazu bo pewnie tu jest problem
July 13, 201610 yr Author Wymontowałem wtryski z auta, zdjąłem z szyny i jak próbuje dmuchnąć w dyszę to okazuje się że 2 wtryski są otwarte, a 2 zamknięte :/. Przepuściłem trochę benzyny ekstrakcyjnej przez nie, ale nic to nie dało. Wciąż są otwarte, a błąd wypadających zapłonów przeniósł się na 3 gar teraz :/ Ma ktoś używane pojedyńcze sztuki na sprzedaż ??? Mógłbym wtedy wymienić tylko ten jeden który wali błędy i wtedy jakoś bym objechał do września. Edited July 14, 201610 yr by kupczak90
July 15, 201610 yr Author Nowe mają cewki 1.3 Ohm i nie jestem pewien czy to zadziała z obecnymi które mają 2 Ohm.
July 17, 201610 yr zajedziesz silnik takim druciarstwem, najtaniej będzie jak do tego września pojeździsz na bp bo może sie okazać że będziesz miał do zmiany nie tylko wtryski ale i głowice do roboty