July 16, 201610 yr Witajcie. Niestety nie posiadam ETKI, więc proszę o pomoc- przydałyby mi się numery części, mianowicie uszczelek potrzebnych żeby uszczelnić obie głowice od góry. Wycieki już mnie irytują, a że wymieniłem ezektor (oczywiście zapchany), to chciałbym zrobić uszczelnienie kompleksowo na oryginalnych częściach. Może wtedy będzie spokój... Z góry dzięki za pomoc! P.S. Oczywiście chodzi mi nie tylko o uszczelki samych pokryw, ale też pod nastawnikami, ewentualne zaślepki itp, bo wydaje mi się, że cieknie też z tyłu prawej głowicy (patrząc z perspektywy "w samochodzie"), a nie do końca wiem co tam jest- nie dobierałem się jeszcze do tego silnika. EDIT: Dopiero teraz zauważyłem że jest taki dział jak "Numery części", więc proszę o przeniesienie tematu, bo tam lepiej pasuje. Edited July 16, 201610 yr by wojtek_lbn
July 16, 201610 yr Numery OE ogolem nie potrzebne sa Ci tych elementow, gdyz te uszczelki OE wychodzily z fiirmy Reinz, a wiec sa ogolno dostepne w sklepach. I taniej niz w ASO
July 26, 201610 yr Author Skąd taka informacja? Pewne źródło? Mam aktualnie założone takie uszczelki i jakościowo nie wyglądały jak montowane fabrycznie...
July 29, 201610 yr Oczywiście, wszystkie uszczelki w silnikach V6 (przynajmniej to wiem) szły na pierwszy montaż Reinz'a.
July 29, 201610 yr Jeśli się nie mylę to Komplet uszczelek pokrywy głowicy ma nr 078198025 i kosztują koło 200 netto