July 19, 201610 yr Witam mam audi a 4 b6 1.8t wyemienilem zalałem olej motul 10w40 w czesniej byl olej nie nieznanego pochodzenia bo tygodniu kotrolka oleju si epojawiała i znikała az w koncu pojawiła sie i nie znika a oleju jest pelen stan. Co moze byc przyczyną prosze o pomoc
July 20, 201610 yr Author ostatnio było sprawdzane tez ciśneinie oleju był wpiety czyjnik ten wyżej ale tez zalałem motul 10 w40 a wczesniej nie mam pojecia jaki był olej moe ten szlam spłynoł i zatkał to sito? A to oze byc uszkodzony ten czujnik w misce olejowej o którym mowisz?
July 21, 201610 yr tak prawdopodobnie to czujnik oleju w misce, podłącz pod komputer i się okaże Moja rada kupuj od razu oryginał, ja kiedyś się połasiłem na czujnik febiego (sporo tańszy od oryginału) czy coś takiego i za 3 miesiące miałem powtórkę z rozrywki.... od tej pory różnego rodzaju czujniki elektroniczne jeżeli wymiana to tylko na oryginał
August 22, 20169 yr Author tak prawdopodobnie to czujnik oleju w misce, podłącz pod komputer i się okaże Moja rada kupuj od razu oryginał, ja kiedyś się połasiłem na czujnik febiego (sporo tańszy od oryginału) czy coś takiego i za 3 miesiące miałem powtórkę z rozrywki.... od tej pory różnego rodzaju czujniki elektroniczne jeżeli wymiana to tylko nawidzisz widzisz swieciała sie kontroka na droi dzien jeade do mechanika a kontrolak sie nei swieci i znów nagle po chwili siweci sie i gasnie tak prawdopodobnie to czujnik oleju w misce, podłącz pod komputer i się okaże Moja rada kupuj od razu oryginał, ja kiedyś się połasiłem na czujnik febiego (sporo tańszy od oryginału) czy coś takiego i za 3 miesiące miałem powtórkę z rozrywki.... od tej pory różnego rodzaju czujniki elektroniczne jeżeli wymiana to tylko naz zrobilem wszystko sprawdzialem czujnik na koputrze nie pokazywalo ze czujnik wymienilem pompe olej smok przeczyszczony i dalej to samo kontrolka sie swieci jak dam na oborty sprwdzialem cisnienie oleju na zimnym silniku 3 bar na rozgrzanymspada do zera witam mam problem z kontrolaka oleju, pojawia mi sie pomaranczowa konefka z napisem sensor jaka to moze byc przyczyna?
August 22, 20169 yr jak Ci spada do zera na manometrze to masz zaj. problem i maly krok od zajechania silnika.
August 22, 20169 yr zrobilem wszystko sprawdzialem czujnik na koputrze nie pokazywalo ze czujnik wymienilem pompe olej smok przeczyszczony i dalej to samo kontrolka sie swieci jak dam na oborty sprwdzialem cisnienie oleju na zimnym silniku 3 bar na rozgrzanymspada do zera I kontrolka z ciśnieniem oleju nie zapala sie ?? Pompa była w jaki stanie
August 30, 20169 yr Author Panowie ostatnio pojawiłas mi sie kontrolka zołtaz naspisem sensor( oleju nie ubywa) wyczyscilem czujnik poziomu oleju i dalej sie świeci, czy to moze byc jednak zepsuty czujnik? i jezli tak to jaki czujnik polecacie psiadam audi a4 b6 1.8t 150 km
September 5, 20169 yr tak prawdopodobnie to czujnik oleju w misce, podłącz pod komputer i się okaże Moja rada kupuj od razu oryginał, ja kiedyś się połasiłem na czujnik febiego (sporo tańszy od oryginału) czy coś takiego i za 3 miesiące miałem powtórkę z rozrywki.... od tej pory różnego rodzaju czujniki elektroniczne jeżeli wymiana to tylko nawidzisz widzisz swieciała sie kontroka na droi dzien jeade do mechanika a kontrolak sie nei swieci i znów nagle po chwili siweci sie i gasnie tak prawdopodobnie to czujnik oleju w misce, podłącz pod komputer i się okaże Moja rada kupuj od razu oryginał, ja kiedyś się połasiłem na czujnik febiego (sporo tańszy od oryginału) czy coś takiego i za 3 miesiące miałem powtórkę z rozrywki.... od tej pory różnego rodzaju czujniki elektroniczne jeżeli wymiana to tylko naz zrobilem wszystko sprawdzialem czujnik na koputrze nie pokazywalo ze czujnik wymienilem pompe olej smok przeczyszczony i dalej to samo kontrolka sie swieci jak dam na oborty sprwdzialem cisnienie oleju na zimnym silniku 3 bar na rozgrzanymspada do zera witam mam problem z kontrolaka oleju, pojawia mi sie pomaranczowa konefka z napisem sensor jaka to moze byc przyczyna? Witam, mam tez silnik AVJ i chciałbym zmierzyć cisnienie oleju. Mam manometr ale nie mam pojęcia gdzie się nim wpiąć Możę ktoś wytłumaczy albo najlepiej wrzuci fotke z zaznaczonym miejscem:)