Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

KOntrolka oleju nie gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam audi a 4 b6 1.8t wyemienilem zalałem olej motul 10w40 w czesniej byl olej nie nieznanego pochodzenia bo tygodniu kotrolka oleju si epojawiała i znikała az w koncu pojawiła sie i nie znika a oleju jest pelen stan. Co moze byc przyczyną prosze o pomoc

Opublikowano

sprawdz czujnik oleju w misie olejowej ;))

Opublikowano
  • Autor

ostatnio było sprawdzane tez ciśneinie oleju był wpiety czyjnik ten wyżej ale tez zalałem motul 10 w40 a wczesniej nie mam pojecia jaki był olej moe ten szlam spłynoł i zatkał to sito? A to oze byc uszkodzony ten czujnik w misce olejowej o którym mowisz?

Opublikowano

tak prawdopodobnie to czujnik oleju w misce, podłącz pod komputer i się okaże :) Moja rada kupuj od razu oryginał, ja kiedyś się połasiłem na czujnik febiego (sporo tańszy od oryginału) czy coś takiego i za 3 miesiące miałem powtórkę z rozrywki.... od tej pory różnego rodzaju czujniki elektroniczne jeżeli wymiana to tylko na oryginał :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

tak prawdopodobnie to czujnik oleju w misce, podłącz pod komputer i się okaże :) Moja rada kupuj od razu oryginał, ja kiedyś się połasiłem na czujnik febiego (sporo tańszy od oryginału) czy coś takiego i za 3 miesiące miałem powtórkę z rozrywki.... od tej pory różnego rodzaju czujniki elektroniczne jeżeli wymiana to tylko nawidzisz

widzisz swieciała sie kontroka na droi dzien jeade do mechanika a kontrolak sie nei swieci i znów nagle po chwili siweci sie i gasnie

tak prawdopodobnie to czujnik oleju w misce, podłącz pod komputer i się okaże :) Moja rada kupuj od razu oryginał, ja kiedyś się połasiłem na czujnik febiego (sporo tańszy od oryginału) czy coś takiego i za 3 miesiące miałem powtórkę z rozrywki.... od tej pory różnego rodzaju czujniki elektroniczne jeżeli wymiana to tylko naz

zrobilem wszystko sprawdzialem czujnik na koputrze nie pokazywalo ze czujnik wymienilem pompe olej smok przeczyszczony i dalej to samo kontrolka sie swieci jak dam na oborty sprwdzialem cisnienie oleju na zimnym silniku 3 bar na rozgrzanymspada do zera

witam mam problem z kontrolaka oleju, pojawia mi sie pomaranczowa konefka z napisem sensor jaka to moze byc przyczyna?

Opublikowano

jak Ci spada do zera na manometrze to masz zaj. problem i maly krok od zajechania silnika.

Opublikowano

Jaką masz ikonkę ? OIL MIN ?

Jak tak to spróbuj na chwilę odłączyć akumulator :wink:

Opublikowano

zrobilem wszystko sprawdzialem czujnik na koputrze nie pokazywalo ze czujnik wymienilem pompe olej smok przeczyszczony i dalej to samo kontrolka sie swieci jak dam na oborty sprwdzialem cisnienie oleju na zimnym silniku 3 bar na rozgrzanymspada do zera

I kontrolka z ciśnieniem oleju nie zapala sie ?? Pompa była w jaki stanie

Opublikowano
  • Autor

Panowie ostatnio pojawiłas mi sie kontrolka zołtaz naspisem sensor( oleju nie ubywa) wyczyscilem czujnik poziomu oleju i dalej sie świeci, czy to moze byc jednak zepsuty czujnik? i jezli tak to jaki czujnik polecacie psiadam audi a4 b6 1.8t 150 km

Opublikowano

Do 1.8T tylko pełno syntetyczny olej, tak na marginesie ;)

Opublikowano

tak prawdopodobnie to czujnik oleju w misce, podłącz pod komputer i się okaże :) Moja rada kupuj od razu oryginał, ja kiedyś się połasiłem na czujnik febiego (sporo tańszy od oryginału) czy coś takiego i za 3 miesiące miałem powtórkę z rozrywki.... od tej pory różnego rodzaju czujniki elektroniczne jeżeli wymiana to tylko nawidzisz

widzisz swieciała sie kontroka na droi dzien jeade do mechanika a kontrolak sie nei swieci i znów nagle po chwili siweci sie i gasnie

tak prawdopodobnie to czujnik oleju w misce, podłącz pod komputer i się okaże :) Moja rada kupuj od razu oryginał, ja kiedyś się połasiłem na czujnik febiego (sporo tańszy od oryginału) czy coś takiego i za 3 miesiące miałem powtórkę z rozrywki.... od tej pory różnego rodzaju czujniki elektroniczne jeżeli wymiana to tylko naz

witam mam problem z kontrolaka oleju, pojawia mi sie pomaranczowa konefka z napisem sensor jaka to moze byc przyczyna?

Witam, mam tez silnik AVJ i chciałbym zmierzyć cisnienie oleju. Mam manometr ale nie mam pojęcia gdzie się nim wpiąć :D Możę ktoś wytłumaczy albo najlepiej wrzuci fotke z zaznaczonym miejscem:)