bialy konin Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Witam Jestem Posiadaczem Audi A4 B5 lift 2.4 165 KM. Samochód po zakupie miał już problem taki, iż przy przyspieszaniu do 2000 obrotów czuć było drgania - czym mocniej przyspieszałem i nie redukował biegu ( skrzynia automatyczna) te wstrząsy były mocniejsze. Do samochodu została zainstalowana instalacja gazowa i na gazie nie ma takich problemów. Tylko na gazie. Niedawno zmieniłem silnik z 2.4 na 2.8 193 KM i problem jest cały czas ten sam. Czy spotkaliście się z takim problemem? Wymieniłem świece, kable i cały czas nie pomaga. Nie ma żadnych błędów po podpięciu pod komputer. Prośba o pomoc. Pozdrawiam Edytowane 20 Lipca 2016 przez bialy konin
Mateuszek1001 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Na gazie też jest tak jak na benie ?
bialy konin Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 Na gazie też jest tak jak na benie ? nie na gazie jest wszystko git Myślę że to nie jest żadna mechaniczna sprawa związana z silnikiem bo na jednym jak i na drugim jest to samo.. podejrzewam cewkę..
Mateuszek1001 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Ale gdyby była to cewka to na benie by nie hulało,
a4b5 Mariusz Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Witam. Dolanczam sie do tematu. Ja mam znowu tak ze jak jade na lpg i dam raptownie gazu to dusi sie i szarpie:/
Mateuszek1001 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Hmm, ja bym pierwsze zrobił logi czy nie cofa i czy nie wypadają zapłony, wtedy można kminić dalej. Dobrze byłoby też sprawdzić ciśnienie paliwa na listwie, oraz wymienić filtr paliwa.
a4b5 Mariusz Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Bo to na lpg sie dzieje tylko na benzynie jest ok za maly parownik by byl?
Mateuszek1001 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Bo to na lpg sie dzieje tylko na benzynie jest ok za maly parownik by byl? Akurat odpowiadałem koledze który temat rozpoczął, może lepiej byłoby gdybyś założył nowy temat niż zaśmiecać koledze aktualny.
Rekomendowane odpowiedzi