August 20, 20169 yr Czesc.Mam a4 b8 1,8 tfsi. 2010 r. 160k przebieguDwa miesiace temu zrobilem tloki i pierscienie zeby nie bral oleju. Przez miesiąc wszystko gralo. Po miesiącu jak wymienilem olej na mobila zapalila sie kontrolka cisnienia oleju. Na niskich obrotach, na rozgrzanym silniku, a dokladnie jak auto stoi w miejscu bez wcisnietego pedalu gazu bylo za niskie cisnienie oleju. 0,5Czujnik wymieniony. Pompa jest ok. Serwis zasugerowal wałki rozrzadu. Zrobione i przy pomiarze pokazuje 0,9Czy nie jest to dalej za nisko? EDIT Jak by kogoś interesowało to przyczyną są wałki rozrzadu, porysowane i przepuszczają olej kolejnym efektem jest to że na jednym cylindrze jest brak kompresji. do naprawy głowica i wałki rozrządu. kosztowne i nikt tego sie nie chce dotykać ogólnie to mam już dosyć 1,8 tfsi. nie dośc że wpier*** olej to problemy z głowicą i walkami rozrządu. z dala od tego gówna. niestety ja sie na ta minę wsadziłem :/ Edited August 20, 20169 yr by wojtekx
August 20, 20169 yr Zakład w Zambrowie na Mazowieckiej zrobi Ci to glowice Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
August 21, 20169 yr Author nie podam dokładnej wartości, bo nie ja sprawdzam ale jest w porządku. tylko na rozgrzanym silniku i niskich obrotach (bez dotykania gazu) jest za niskie. Problem zdiagnozowany na wałkach rozrządu. niestety firma we Wrocławiu już dwa razy to poprawiała i nie potrafią zrobić. trzeci raz do nich odesłali głowice. niestety kasę wzięli, a zrobili źle już dwa razy, musieli już wymienić wałki rozrządu na inne bo te które im wysłałem z głowicą uszkodzili jeszcze bardziej. sprawdzę w tym zambrowie, bo te partacze z wroclawia nie potrafią zrobić i przyznać się do braku umiejetności
August 27, 20169 yr Rozmawiałem z właścicielem w Zambrowie ., Dorabiał panewki walka do tych glowic.... 2.0 tfsi na 100% ty masz 1.8 ale obstawiam że są podobne, ogólnie nigdzie nie są dostępne panewki na ten wymiar, oni dorabiali i to śmiga, robią profil robotę, dużo aut 500-800 koni na glowicach od nich jeździ Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Propo 1.8, wczoraj takowe naprawialem, powod 0,5 bara ciśnienia, 2 przy ponad 2 tysiącach obr. ... zacięła się pompa oleju w położeniu najmniejszego wydatku, rozblokowalem ją i na szybko sprawdzilem wyskoczyło na 4 bary, Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
September 6, 20169 yr Author u mnie skonczyło się tak że firma we wroclawiu zamiast zregenerowac głowicę i wałki rozrzadu to uszkodziła je jeszcze bardziej i wysłala druga, sprawną głowicę w bardzo dobrym stanie poza tym cisnienie na najnizszych obrotach i cieplym silniku 1 bar, to tez chyba ciut zbyt nisko Edited September 6, 20169 yr by wojtekx