mjakub Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Witam, czy po ściągnięciu pokrywy zaworów oprócz wymiany uszczelki pokrywy zaworów należy również wymienić uszczelki napinacza rozrządu? Chodzi mi czy po odkręceniu samej pokrywy, napinacz może się w jakiś sposób rozszczelnić. Silnik suchutki, nie cieknie spod pokrywy ani spod napinacza. Pokrywę ściągam tylko dlatego aby sprawdzić czy jest dużo nagaru w środku. Pozdrawiam
Aby13 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 nie musowo ...ta uszczelke trzyma "kapa:" wałka
kawowy19 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 tą uszczelkę trzyma napinacz.Kapa trzyma uszczelke pokrywyJeśli ściągasz tylko pokrywę a jest sucho to nic nie musisz robić
mjakub Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Opublikowano 27 Lipca 2016 Dzięki za odpowiedzi, a możecie mi jeszcze wytłumaczyć co to jest "kapa wałka"?
sagakama Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 Przy wymianie uszczelki napinacza ruszasz wałek i ja musiałem wymienić też ten simering na wałku...cały rozrząd w oleju miałem ?
Rekomendowane odpowiedzi