Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum Audi A4 Klub Polska

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demontaz osłony gornej kierownicy

Featured Replies

Witam

Mam do was pytanie,a dokladniej jak zdjac gorna osłone kierownicy? Niestety mam tam zamontowany wskaznik doladowania a zakupiłem inny i chce go wymienic i musze go usunac z tamtad.

Moje pytanie stad ze poprzedni wlasciciel zamontowal tam wskaznik a ja tego nie robilem wiec prosze o pomoc.

3 torxy z dołu i wyciągasz osłonę dolną i górną. Nie pamiętam rozmiaru. Poszukaj tematu i wymianie manetki wycieraczek pod pełny FIS, tam jest wszystko opisane łącznie z rozmiarami torxów.

Tu masz ten temat:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/15479-wymiana-przelacznika-wycieraczek-i-odblokowanie-pelnego-fis/

Edited by car_diag_cork

• Author

Dzieki Wielkie.

Jeszcze jedno pytanie odnosnie odkrecania,w poradniku widze ze trzeba zrobic nastepujace rzeczy i teraz jest pytanie takie czy podane rzeczy musze wykonywac czy poprsostu moge je pominac i wzasc sie za odkrecanie gornej oslony,bo szczerze mowiac potrzebuja ja tylko zdjac i wymienic.

Zanim zaczniemy coś robić trzeba odpiąć klemę od akumulatora. Ja odpinałem z masy.
Pierwsza czynność to odkręcenie Airbaga. Wykręcamy dwie śrubki T30 (T27) z tyłu kierownicy.
Po ostrożnym wyjęciu aribaga wypięliśmy wtyczkę żółtą z miejca zaznaczonego na drugim zdjęciu. Tym sposobem zszedł cały airbag (kierownica 4-ramienne bez multi)
Kolejną czynnością jest odkręcenie koła kierownicy. Dla pewności zaznaczyliśmy markerem położenie koła względem piasty.

Edited by Mizur138

• 4 years later...

Cześć Mazur dowiedziałeś się już czy trzeba demontować kierownicę w celu zdemontowania górnej osłony? Czy można pominąć ta czynność? Pozdr

13 godzin temu, Kamil-Bex napisał:

Cześć Mazur dowiedziałeś się już czy trzeba demontować kierownicę w celu zdemontowania górnej osłony? Czy można pominąć ta czynność? Pozdr

Zobacz kiedy oto pytał:decayed:

Ok zapewne już tak ??