Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaz osłony gornej kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do was pytanie,a dokladniej jak zdjac gorna osłone kierownicy? Niestety mam tam zamontowany wskaznik doladowania a zakupiłem inny i chce go wymienic i musze go usunac z tamtad.

Moje pytanie stad ze poprzedni wlasciciel zamontowal tam wskaznik a ja tego nie robilem wiec prosze o pomoc.

Opublikowano

3 torxy z dołu i wyciągasz osłonę dolną i górną. Nie pamiętam rozmiaru. Poszukaj tematu i wymianie manetki wycieraczek pod pełny FIS, tam jest wszystko opisane łącznie z rozmiarami torxów.

Tu masz ten temat:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/15479-wymiana-przelacznika-wycieraczek-i-odblokowanie-pelnego-fis/

Edytowane przez car_diag_cork

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Wielkie.

Jeszcze jedno pytanie odnosnie odkrecania,w poradniku widze ze trzeba zrobic nastepujace rzeczy i teraz jest pytanie takie czy podane rzeczy musze wykonywac czy poprsostu moge je pominac i wzasc sie za odkrecanie gornej oslony,bo szczerze mowiac potrzebuja ja tylko zdjac i wymienic.

Zanim zaczniemy coś robić trzeba odpiąć klemę od akumulatora. Ja odpinałem z masy.
Pierwsza czynność to odkręcenie Airbaga. Wykręcamy dwie śrubki T30 (T27) z tyłu kierownicy.
Po ostrożnym wyjęciu aribaga wypięliśmy wtyczkę żółtą z miejca zaznaczonego na drugim zdjęciu. Tym sposobem zszedł cały airbag (kierownica 4-ramienne bez multi)
Kolejną czynnością jest odkręcenie koła kierownicy. Dla pewności zaznaczyliśmy markerem położenie koła względem piasty.

Edytowane przez Mizur138

• 4 lata później...
Opublikowano

Cześć Mazur dowiedziałeś się już czy trzeba demontować kierownicę w celu zdemontowania górnej osłony? Czy można pominąć ta czynność? Pozdr

Opublikowano
13 godzin temu, Kamil-Bex napisał:

Cześć Mazur dowiedziałeś się już czy trzeba demontować kierownicę w celu zdemontowania górnej osłony? Czy można pominąć ta czynność? Pozdr

Zobacz kiedy oto pytał:decayed:

Opublikowano

Ok zapewne już tak ??