Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa zamek, szyby i lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ze swoim autkiem.

Montowałem w przednich drzwiach nowe głośniki i przy okazji wytłumiałem też drzwi. Po całej tej operacji nie działa mi nic po stronie kierowcy czyli zamek, sterowanie szybami i lusterkami. Wcześniej wszystko śmigało bez problemu, wszystkie wtyczki są dobrze podpięte bo sprawdzałem to kilka razy. Nie wiem dlaczego ale czasami dioda która jest w drzwiach cały czas się świeci (do momentu przekręcenia kluczyka w stacyjce). Nie działa tez podświetlenie przycisków szyb i sterowania lusterkami. Po stronie pasażera przycisk się świeci ale nie reaguje. Jak zamykam i otwieram z pilota to wszystkie drzwi oprócz tych od strony kierowcy działają, je muszę zamykać i otwierać ręcznie kluczykiem. Wyczytałem na forum że w tej gumie między drzwiami a kabina łamia się przewody, ale to chyba nie to bo wcześniej wszystko śmigało. Dodam jeszcze ze bezpieczniki sprawdzone i jak odpinałem i podpinałem wtyczki to było słychać że zamek tak jakby reaguje na otwieranie z pilota (na zamykanie juz nie).

Ma ktoś pomysł co mogło się stać? W załączniku zdjęcia

4bf96add887ed.jpg

3c003637cd378.jpg

7d67c93556b71.jpg

Opublikowano

sprawdź tą przelotkę między drzwiami, podnośniki w drzwiach działają w parach (jak nie działa jeden to z drugim też jest problem).

Szkoda, że tego nie sprawdziłeś jak miałeś wszystko na wierzchu, bo kable w przelotkach lubią się łamać w takich miejscach, że bez ich wyjęcia nie da rady ich dobrze naprawić.

Opublikowano
  • Autor

Wyszło że faktycznie wiązka ma poprzerywane przewody. Dziwne bo wszystko wcześniej śmigało a nie ruszałem tam nic. Żeby nie zakładać nowego tematu - orientuje się ktoś czy idzie dostać do tego zestaw naprawczy czy coś? Lutować potrafię, ale wolałbym wymienić wiązkę o ile nie jest strasznie droga.

Opublikowano

z tego co się orientuje to nie ma takich zestawów. Ze swojej strony dodam, że jeżeli masz połamane kable to radził bym wyjąć wiązkę na stół i jakoś tak ją lutować, aby miejsce lutowania było gdzieś głęboko w drzwiach, a nie tam gdzie te kable się zginają w harmonijce. Ja poszedłem na szrot wytargałem parę takich wiązek i w sumie z trzech złożyłem do kupy jedną.

Opublikowano

Podepnę się pod temat, mam podobny problem. Nie działa elektryka dzwri zarówno tylnych i przednich z prawej strony oraz składanie lusterka. Wiązki w boczkach sprawdziłęm są okej. Jak sprawdzić te w słupkach? Kostki połączeniowe są zaraz na słupkach czy wiązki idą gdzieś dalej bo nie wiem ile plastików mam demontować. Czy w tym przypadku może to być wina raczej bezpiecznika albo przekaźnika czy tylko i wyłącznie wiązki? Moduły sterowania są tylko w dzrwiach czy jest jakiś centralny?

Opublikowano

Ale sprawdzałes czy dochodzi zasilanie do kostek do drzwi ?