Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] problem z autem po nieudanej próbie kradzieży

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miesiąc temu chcieli mi skubnąć z pod bloku autko,uszkodzili zamki i immobilizer(wyrwali całą stacyjkę z obudową),auto stoi już 3 tygodnie w serwisie audi w Częstochowie,wymieniali zamki,kluczyki,stacyjkę,wiązkę i miało być ok.Teraz chcą wymieniać zegary,bo stwierdzili że nie mogą zaprogramować nowych kluczyków i znów każą czekać w dodatku zgubili jeden z kluczyków(oddałem im 2 szt).Przed włamaniem wszystko było dobrze,czy złodzieje mogli uszkodzić w jakiś sposób te zegary?Co robić?

Opublikowano

auto stoi już 3 tygodnie w serwisie audi

Módl się żeby nie skasowali Cie 170zł za roboczogodzine :decayed: :decayed: :decayed::polew: :polew:

Skoro masz już auto w ASO to nic nie zrobisz. Musisz czekać.

Uszkodzeniu ulec mogło wiele rzeczy, zgłosiłes to w ubezpieczalni? czy robisz na swoj koszt?

Opublikowano
  • Autor

mam AC a w opisie szkody przez ubezpieczyciela nic nie było o wymianie zegarów i teraz nie wiem co dalej.

Opublikowano

mam AC a w opisie szkody przez ubezpieczyciela nic nie było o wymianie zegarów i teraz nie wiem co dalej.

zadzwoń do kogoś kto prowadzi twoją sprawę podaj numer szkody i ta osoba pokieruje Cie co dalej .... ale to ASO powinno załatwić dodatkowe oględziny w tej sprawie :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki,spróbuje jutro trochę podzwonić,może się coś dowiem w ubezpieczalni.Pierwszy raz mam do czynienia z ASO i jestem zawiedziony,ciężko się z kimkolwiek konkretnie rozmówić i mam wrażenie że robią łaskę, jakby na swój koszt mój samochód naprawiali.Kluczyk się im gdzieś zapodział ......normalka.

Opublikowano

Dzięki,spróbuje jutro trochę podzwonić,może się coś dowiem w ubezpieczalni.Pierwszy raz mam do czynienia z ASO i jestem zawiedziony,ciężko się z kimkolwiek konkretnie rozmówić i mam wrażenie że robią łaskę, jakby na swój koszt mój samochód naprawiali.Kluczyk się im gdzieś zapodział ......normalka.

dokładnie takie same odczucia miałem .... do tego często odpowiedniej wiedzy im brakuje :no:

Opublikowano

To że zgubili kluczyk to ich problem najwyżej zamówią drugi, a co do zegarów to myślę że chcą naciągnąć ubezpieczalnię. Zegary sporo kosztują a z ubezpieczalni nikt nie jest w stanie sprawdzić czy uległy uszkodzeniu.

Opublikowano
  • Autor

Jestem ciekawy czy w takim razie mogę żądać zwrotu wymienionych przez nich części.Czy wymienione elementy pozostają własnością serwisu,czy może ubezpieczalni??

Opublikowano

mogą żadać zniszczenia w obecności agenta kolega miał tak z felgą :wink4:

Opublikowano

nie wiem jak u ciebie, ale w nowszych b5 immo jest w zegarach, możliwe że u ciebie też i dlatego chcą je zmienić

może nie mogą zczytać kodu z immo i chcą zamówić nowe zegary z immo, żeby zaprogramować kluczyki

ale dlaczego nie mogą zrobić tego na starym immo to nie wiem

Opublikowano

Bo to ASO Marszałek Częstochowa :good:

Po co coś naprawiać jak można wymienić i skasować 3 razy tyle a to że fachowców tam mają super to już inna sprawa :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Wykonałem dzisiaj kilka telefonów i nic to nie dało,strata czasu i pieniędzy.Aso idzie swoim torem,ubezpieczalnia swoim,zero współpracy a człowiek stoi pośrodku i bezsilnie patrzy i czeka kiedy raczą zrobić swoje.Brak słów....jeśli wszędzie tak działają w ASO to dzięki.

Opublikowano

to znaczy że nie mogą się dogadać?? bo to źle wróży jeśli chodzi o czas a auta jak nie masz tak nie masz ...a co na to ASO?? zrobili wniosek o dodatkowe oględziny??

Opublikowano
  • Autor

ASO twierdzi że wysłali maila z zapytaniem do ubezpieczalni,a ona że nic na ten temat nie wie.Mam znów dzwonić,będą sprawdzać jeszcze bo pan prowadzący sprawę jest nie w temacie.A ja sobie czekam i nikogo to nie obchodzi,że prowadzę działalność i auto potrzebuje do roboty,żeby zarabiać,płacić AC po to żeby takie darmozjady miały z czego żyć....Nie wiadomo komu wierzyć.....dziadostwo!!!!

Opublikowano

dlatego trzeba było wykupić za śmieszne pieniądze opcję auta zastępczego na czas naprawy.

a PZU jest podobne do PZPNu - poprostu beton...

Opublikowano

a jaka to ubezpieczalnie jeśli można wiedzieć bo chyba nie napisałeś :mysli:

Opublikowano

madas , każda :wink4:

Opublikowano

niby tak toż to zdziercy i naciągacze, ale ja miałem kilka dni temu odbiór po przerysowaniu błotnika i drzwi i wszyscy straszyli że z Wartą masakra a załatwiłem szkode z wypłatą w tydzień i do tego wymusiłem auto zastępcze na te 4 dni co nie miałem auta.....ale przyznam że chodziłem za tym żadnych telefonów tylko sam się pojawiałem ....ale nie każdy czasowo może sobie pozwolić ...

Opublikowano
  • Autor

Firma ubezpieczeniowa to Inter Risk i rzeczywiście dałem plamy bo mogłem zapłacić trochę więcej(pełny assistance) i miałbym autko zastępcze,ale mądry Polak po szkodzie.

Opublikowano

dokładnie... dlatego nie ma już co tego wracać i wkurwie.nie Ciebie też nie było moją intencją..

mam nadzieję że szybko sprawy się wyjaśnią tylko nie wyjaśniaj nic przez tel tylko poświęć się i jeździj...

jak aso mówi że wysłało maila to poproś niech Ci wydrukują , nabiją pieczątkę i sam z tym jedz... może się okazać że nic nie wysłali tylko mają tyle roboty że Cię zbywają jakimiś mrzonkami ... a jeśli wysłali to zrób zadymę w PZU

:hi:[br]Dopisany: 12 Grudzień 2008, 20:17_________________________________________________Inter Risk? :mysli: pierwsze słyszę....[br]Dopisany: 12 Grudzień 2008, 20:17_________________________________________________obawiam się z firmami tego typu ( jakaś firma krzak) możesz mieć przejścia ale tfu tfu tfu