Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomocy niskie ciśnienie oleju 0,5bar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem z niskim ciśnieniem oleju na gorącym silniku 0.5-0.6 bara przy 2tys/obr. 2 bary. O dziwo brak kontrolki z ciśnieniem oleju, w styczniu była robiona głowica bo uszkodziły się zawory był czyszczony smok wymieniona pompa oleju panewki korbowodowe ale stare były ok i hydro-napinacz oprócz panewek wszystkie graty ori z aso. Obecnie zaczął sporadycznie odzywać się hydro-napinacz i klekotać hydro ale po przejechaniu 1-2km hydro cichło wiec postanowiłem zmienić podstawę oleju tez ori z aso ale to nie zdało egzaminu dalej słychać hydro i czasami hydro-napinacz. Dziś postanowiłem zmierzyć ciśnienie bo miałem chwile czasu i wynik tak jak wyżej 0.5-0.6 i jestem w szoku. Szybka decyzja miska w dól i tak smok czysty miska czysta w oleju nic nie ma zdemontowałem 2/3/4 podporę wału i nic panewki całkiem ładne na 2 korbowodzie panewki tez jak nowe na resztę brakło już czasu ale jak wyjdzie ze panewki i wał jest ok gdzie szukać przyczyny tak niskiego ciśnienia oleju ?? W silnik włożone worek pieniędzy a dalej problem. Jutro wstawię foto panewek i całego dołu silnika.

Panowie czy powodem tak niskiego ciśnienia oleju może być turbina ? Bo sprawdziłem panewki i są ok zamieniłem pompę oleju na stara i nadal 0.5 bara przy 2 tys/obr 2.2 bara

Edytowane przez siwak

Opublikowano

Może nowa pompa przytarła się w środku?

Opublikowano
  • Autor

Tzn nie widać żeby coś było nie tak a nie chce jej rozbierać bo nie tak dawno kupiona w aso i juz nie wiem co mam dalej robić

Opublikowano

Ja bym.szukal pompa smok... Nigdzie dalej...

Opublikowano
  • Autor

To co kupić tani zamiennik na testy? Bo juz sam nie wiem co robić smok kupilem nowy

Opublikowano

Ja u siebie jak miałem niskie ciśnienie to się okazało że pompa się poluzowala...

Nie wiem czy jest sens kupować odrazu nowa... Poszukaj gdzieś na szrocie coś na podmianke i test

Opublikowano
  • Autor

Nie mam gdzie kupić jakieś używki a kupie toprana na testy i będzie wiadomo

Zamówiłem już pompę u znajomego 140zl jutro zakładam i robię pomiary

Edytowane przez siwak