Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Para w kabinie-wina nagrzewnicy czy coś innego??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój znajomy poprosił mnie o rozpoczęcie tego wątku gdyż w jego Audi A4 (1.8 125 koni 97rocznik) wczoraj wymieniał termostat, zalewał płynem od nowa i dzisiaj po przejechaniu nie więcej jak 20km i włączeniu klimatronica, od 19 stopni w górę do kabiny leci para :shocked: zamiast normalnego powietrza, na niższych temperaturach jest ok. Czy spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś??? Może ktoś wie co jest tego przyczyną??? Bardzo bym prosił o jakieś szybkie info :confused4:

Opublikowano

Nieszczelność nagrzewnicy, ponoć efekt taki jakby ktoś w samochodzie gotował wodę, zupę, etc.

Jeśli opis pasuje - to raczej właśnie to.

Opublikowano

witam wszysykich!!!to właśnie chodzi o mnie i o moje Audi,fakt ze nagrzewnica jest dziurawa.to pewne,ale niewiem jak sie do niej dobrac ,mechanik znajomy powiedzial ze to wielkie koszta bo trzeba zdemontować deske rozdzielczą ,,,,to prawda???prosze o rade pozdrawiam :shocked:

Opublikowano

Też slyszalem ze trzeba calą deske rozbierać. Mialem kiedys taki maly problem z nagrzewnica w b3, ale wyciek byl na tyle maly, ze szyby parowaly. Pomogł na to uszczelniacz do chlodnic, wsypalem moze z pół łyżeczki i pomogło, nic się nie zapchało i ogrzewanie działało dobrze. Jeśli masz większy wyciek, to niestety pozostaje wymiana

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś się zabrać za nagrzewnicę

Opublikowano

ale jednak nie zaszkodzi wydać 3-10zł na środek uszczelniający - często pomaga;)

Opublikowano

trzeba zdemontowac cały środek auta.

Jak masz klimę to musisz rozszczelnić klimę - trzeba rozkrecić deskę, kokpit (najlepiej kierownice też), zdemontować co najmniej poduszkę pasażera. Roboty dla jednej osoby w cholerę (jeżeli robisz to pierwszy raz) plus kilka śrub jest naprawdę bardzo trudno dostepnych.