Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozebranie panelu klimatronika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, czy ktoś wie jak i czy można - bez wyjmowania tego całego ustrojstwa - zdjąć przyciski panelu klimatronika i tą ramkę? Potrzebuję to zrobić, bo podczas dłuższej podróży zalały mi się przyciski słodkim napojem i wszystko się tam klei.

Opublikowano

Złap od dołu i spróbuj wyciągnąć. Ewentualnie musiałbyś wyciągnąć radio. Zależy czy masz 1din czy 2din.

Edytowane przez Ben3k

Opublikowano

wyciągasz radio, odkręcasz dwie śrubki po bokach i wyciągasz całą ramkę z zatrzasków.

Potem tylko odkręcić panel i go wyciągnąć.

Opublikowano
  • Autor

Poradziłem sobie. U mnie nie było trzeba nic odkręcać tylko podważyć blaszki zatrzaskowe na klimatroniku i dało się wysunąć.

Rozebranie panelu proste, kilka śrubek i po sprawie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poradziłem sobie. U mnie nie było trzeba nic odkręcać tylko podważyć blaszki zatrzaskowe na klimatroniku i dało się wysunąć.

Rozebranie panelu proste, kilka śrubek i po sprawie.

Ostatnio też musiałem przeprowadzić taką operację. Wszystko pięknie ładnie wyczyściłem, ALE... jak byłem w pracy Żona wzięła się za sprzątanie i niechcący sprzątneła śrubki do kosza... :angry: I teraz mam problem - czy te cholerne małe śrubki można gdzieś kupić - czy zmuszony jestem kupić nowy panel....?

Edytowane przez Codename

Opublikowano
  • Autor

No dosztukować to się spokojnie da tylko musiałbyś mieć drugą na wzór.

Opublikowano

Właśnie nie mam bo są w śmietniku :D Kupiłem przed chwilą na allegro panel bez grzania siedzeń za 19 pln :D Może trochę śrubek uda się wykorzystać, Emejcz a gdzie takie małę dziadostwa można dostać, w moim mieście w żelaźniakach nie ma :(

Opublikowano
  • Autor

U mnie w Castoramie na dziale ze śrubkami są takie mini pudełeczka/szufladki ze śrubkami na sztuki. Możliwe, że z tamtych się da dobrać jakieś maluchy, ale nie gwarantuję, że akurat podpasują.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To najlepiej trzeba by było jechać z panelem i dopasować... za panel zapłaciłem 19 pln i wysyłka dwie dychy... jak tylko dostanę w swoje łapy to dam znać czy pasują :)

Śrubki oczywiście pasują idealnie. Trochę drogo to wyszło... ale w sumie guziki do panelu nówki sztuki są w zapasie :)