xGOLINxA4 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy, nie wiem czy slusznie zakladam nowy temat/nagłowek. Mianowicie interesuje mnie w jaki sposob mozna zmienić barwe swiatel DRL w lampach z xenonem. Widzialem kilka filmikow na necie a4 z niebieskimi DRL'ami. Znacznie lepiej to wyglada bo u mnie to tak nieco żółtawy jest kolor DRL.. Czy znacie kogos kompetentnego na terenie wroclawia kto moglby to zrobic?? Z gory dziekuje za info. Pozdro 600
spknet Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Bez rozklejania lamp się raczej nie obejdzie. Możesz zawsze wymincic lampy W B8 były różne odcienie ledów zależy od roku produkcji i kodu na lampie gdzieś na forum było to opisywane który jest bardziej biały lub mniej jak znajdę to wkleje
booolek Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Na lampie masz oznaczenie numeryczne ,oznaczenie odcienia led jest chyba zaznaczone największymi cyframi mianowicie jest to dwucyfrowa liczba z dopiskiem S,cyfra jeśli sie nie myle mieści się w przedziale od 10 do 30 czyli możesz tam mieć liczbę od 10S do 30S. Nie pamiętam dokładnego zakresu tych liczb i mogę się mylić ale chodzi mi o to żebyś wiedział na co patrzeć. Zerknij jaki ty masz numer bo nie pamietam czy bardziej niebieski jest led o oznaczeniu bliższy 30 czy 10. Mam gdzieś takie ledy nawet chyba. Jest trochę zabawy z zamianą samych led ,,ale ogólnie nie ma jakiegoś wielkiego problemu.Jak coś to służę radą.rozebrałem tych lamp tysiące. Edytowane 8 Września 2016 przez booolek
Rekomendowane odpowiedzi