Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Przyśpieszanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, temat może wydawać się smieszny ale testowałem tempomat (który wygląda na to że nie działa) i sam już nie wiem czy tak było czy ja coś nakręciłem.

Otóż na pierwszym biegu auto po lekkim dodaniu gazu i puszczeniu sprzęgła trzyma stała prędkość 8km/h ~~ czy to normalne ? bo sam nie jestem pewien czy tak było przed zabawa z tempo.

Opublikowano

haha kazdy disel pojedzie na wolnych obrotach ,wbij 3 bieg i tez bedziesz jechal ale 20 km na godzine

Opublikowano

Nie do końca rozumiem. Rozpędź się do 30-40km/h i włącz tempomat i wciśnij "SET" - powinien utryzmywać prędkość jak nie naciskasz żadnego pedału.

Opublikowano (edytowane)

znam działanie tempomatu, chodzi o to że na pierwszym biegu auto jedzie jednostajnie 8km/h pod gore ani nie zwalnia ani nie przyspiesza ...zupelnie jak na tempomacie lecz on nie jest wlaczony

a co do samego tempo nie reaguje nie swieci sie na konsoli kontrolka tempo ani sama dzwignia nie reaguje

Edytowane przez aphen
Opublikowano

Sprawdz czujnik przy pedale hamulca jak jest walnięty to tempomat nie (za)działa.

Opublikowano

jezeli czujnik jest walniety to swiatla stop nie zaswieca ? bo u mnie dzialaja

Opublikowano

Sorry czujnik przy pedale sprzęgła

Opublikowano

Czujnik sprzęgła możliwe że walnięty w B6 tak miałem, spróbuj podczas jazdy lewą stopą niewciśnięty pedał sprzęgła jeszcze podciągnąć końcem buta ku górze. U mnie to było problemem (czujnik był cały czas załączony). Po podciągnięciu pedału udawało mi się włączyć tempomat. To samo pokazała diagnostyka komputerowa miałem czujnik wyzwolony na VAGu 1 0 0 a powinno być 0 0 0.

Na jedynce silnik będzie utrzymywał obroty więc pewnie 900rpm@1 bieg to 8km/h :) i nie ma tu tempomat chyba raczej nic do gadania.

Opublikowano

dzieki za pomoc na pewno sprawdze ten czujnik :)