Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

co to za węzyk i do czego wpiać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,mam audi a4 b6 1.8t , kod AMB czy jakośtak 170km . Kiedy dzisiaj sprawdzałem ,skad mi cieknie olej silnikowy ,zauważyłem ,że od tyłu silnika jest jeden wąż odłączony (a raczej element połamany plastika w gumie ) zdjęcie . Drugi koniec przewodu dochodzi do egru a pierwszy co zaznaczyłem na czerwono gdzie idzie ? Wyciągłem go z tyłu silnika za głowicą . Ktoś coś podpowie .

23e01b67ba53f22cmed.jpg

Opublikowano

zerknij pod kolektor ssący tam są dwa zaworki n112 i n249,pewnie tam coś odłączone

Opublikowano
  • Autor

Czy dużo roboty jest aby ściągnąć korektor?

Opublikowano

nie brak go zdejmować,centralnie na środku od spodu kolektora zerknij lub odkręć zbiorniczek wyrównawczy i wtedy działaj.

Opublikowano
  • Autor

Zdjąłem filtr, przepustnice oraz zbiornik płynu chlodniczego i nie znalazłem nic ...ten wózek wychodzi z egru i musi gdzieś na 100% wchodzić do plastiku bo jest kawałek ukarany w środku wezyka jakieś sugestie?

Opublikowano

no jak niema nic pod spodem ? żadnych zaworków i wężyków ?

Opublikowano
  • Autor

Witam , jest odma i połączenie do odmy ,a zaworki są na górze i wszystkie są miejsca zajęte ,nie ma miejsca na wejście tego przewodu . Sprawdzaone dokładnie .Ściągłem zbiorniczek ,przepustnice i inne elementy aby dostać się do tego .. Dalej nie wiem co z tym ...

Opublikowano

4m26if25.jpg

nr 34 to jest wężyk od układu SAI (każdy nazywa to EGR)ten który u ciebie jest luzny, nr 31 to sa 2 zaworki pod kolektorem ssącym.

Edytowane przez radi

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie ,już znalazłem gdzie ma się znaleźć . Jest małe *ale* otóż tam gdzie ma wejść węzyk ,jest urwany kawałek plastiku ,czy jakoś dorobienie raczej nie da rady ? Czy jest musowe aby ten węzyk był podpięty ? Gdyby go zatkał coś by się stało ?

Opublikowano

Wymien zaworek jak kruciec jest urwany przy zaworku,

Opublikowano
  • Autor

Kojarzysz jaki jest koszt takiego owego zaworka ? Używka ,czy nowy tylko i wyłącznie ?

Opublikowano
  • Autor

A co by było ,jeśli nie będzie on połączony z tym zaworem?? Np zaslepil bym go ?