Opublikowano 7 Września 20169 l Witam, Mogę prosic o pomoc przy rozkodowaniu i znaczeniu kodu 8YQ - Radio "HIGH" w VINIE samochodu.... Czy ten kod mówi jaki jest zamontowany rodzaj audio w samochodzie? Na pewno nie jest B&O ani raczej również Audi Sound System...ale prawdopodobnie jest to lepszy "wzmocnione nagłośnienie standardowe"... Czy może ktoś to potwierdzić ? Dzięki !
Opublikowano 8 Września 20169 l 8YQ to jest radio HIGH , zatem kolor wyswietlaczNagłosnienie ma 8RE 8RX 9VD 9VK
Opublikowano 8 Września 20169 l Autor rozumiem, w takim razie przeszperałem VIN i znalazłem kod 9VD Co dokładnie oznacza, jaki rodzaj nagłośnienia ? Thanks ! EDIT: Prawdopodobnie jest to Audi Sound System...rozumiem, że jest to jedno oczko wyżej od standardowego nagłośnienia ? Edytowane 8 Września 20169 l przez BeBop
Opublikowano 18 Grudnia 20169 l Tak to jest sound system czyli 10 glosników z subem w bagazniku Czy kod 9VD i Audi sound system zawsze oznaczaja 10 glosnikow i sub? Mam w specyfikacji podane radio Chorus i 8 glosnikow, a pozniej pozycje Audi sound system. Mam tez mmi 3g jesli ma to znaczenie.
Opublikowano 18 Grudnia 20169 l Tak to jest sound system czyli 10 glosników z subem w bagazniku Czy kod 9VD i Audi sound system zawsze oznaczaja 10 glosnikow i sub? Mam w specyfikacji podane radio Chorus i 8 glosnikow, a pozniej pozycje Audi sound system. Mam tez mmi 3g jesli ma to znaczenie. czyli co masz bo nie rozumiem CHORUS czy MMI 3G ? 8RX to 8 głosników 9VD to 10 glosników 9VK to 14 glosników BANG OLUFSEN
Opublikowano 19 Grudnia 20169 l Tak to jest sound system czyli 10 glosników z subem w bagazniku Czy kod 9VD i Audi sound system zawsze oznaczaja 10 glosnikow i sub? Mam w specyfikacji podane radio Chorus i 8 glosnikow, a pozniej pozycje Audi sound system. Mam tez mmi 3g jesli ma to znaczenie. czyli co masz bo nie rozumiem CHORUS czy MMI 3G ? 8RX to 8 głosników 9VD to 10 glosników 9VK to 14 glosników BANG OLUFSEN Mam wydruk specyfikacji i w pozycji Komfort jest "Chorus". Ale następnie dalej mam system PNQ MMI Navigation plus oraz Audi sound system 9VD - czyli jak rozumiem pierwszy zapis to standard, a dopiero dalsze zapisy definiują to co mam? Czyli pewnie jest jednak te 10 głośników.
Opublikowano 19 Grudnia 20169 l Wrzuce wieczorem. W ktorym miejscu powinien byc subwoofer? Pod kolem? W bagazniku po lewej stronie po zdjeciu oslony jest metalowy plaski uchwyt/stojak jakby pod subwoofer wlasnie.
Opublikowano 19 Grudnia 20169 l Wrzuce wieczorem. W ktorym miejscu powinien byc subwoofer? Pod kolem? . Jak masz koło zapasowe to własnie pod nim W bagazniku po lewej stronie po zdjeciu oslony jest metalowy plaski uchwyt/stojak jakby pod subwoofer wlasnie. tam powinieneś miec wzmacniacz
Opublikowano 20 Grudnia 20169 l Hmmm. Nic tam nie ma. Moze wzmacniacz jest tylko w wersji BO? I zdjęcie wnęki - czy jest tam wzmacniacz? Edytowane 19 Grudnia 20169 l przez BigCactus
Opublikowano 8 Sierpnia 20224 l @wrclaguna to u mnie jakie nagłośnienie będzie? podobno że tam jakieś DSP? Zmieniacz płyt CD / odtwarzacz płyt CD 7D5 Odtwarzacz płyt DVD UF7 Elektryczne złącze do zewnętrznych urządzeń Montaż głośników 9VD głośnik aktywny Radioodbiorniki 8YQ Radio "HIGH"
Opublikowano 9 Sierpnia 20224 l 3 godziny temu, mateusz.oraczewskiA4 napisał: @wrclaguna to u mnie jakie nagłośnienie będzie? podobno że tam jakieś DSP? Zmieniacz płyt CD / odtwarzacz płyt CD 7D5 Odtwarzacz płyt DVD UF7 Elektryczne złącze do zewnętrznych urządzeń Montaż głośników 9VD głośnik aktywny Radioodbiorniki 8YQ Radio "HIGH" Ilu osób jeszcze o to będziesz pytał? Odpisałem Ci, że masz system aktywny ASS (Audi Sound System) i MMI 3G High. Były 3 wersje nagłośnienia, system pasywny, system aktywny ASS (9VD) i system aktywny Bang & Olufsen (9VK).
Opublikowano 9 Sierpnia 20224 l @Muskel1 chcę wiedzieć na 100% dlatego pytam mam jeszcze jedno pytanie może pomożesz ale to w innym dziale