Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o ocene logów AEB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zrobiłem dzisiaj logi dynamiczne swojego AEB wg opisu znalezionego na forum :grupy 002+007, 003+025, 002+013 mam nadzieję że poprawnie . Czy mógłby ktoś rzucic okiem co z nich wynika ? Generalnie zmagam się z problemem sporadycznego szarpania podczas przyspieszania . Błędów nie ma .

Logi :

http://vaglog.pl/log_278058.html

http://vaglog.pl/log_278057.html

http://vaglog.pl/log_278056.html

Opublikowano

Masz duze stukowe, sprawdz swiece cewki, szczelność dolotu. Za szarpanie w 90% przypadków odpowiada cewka lub cewki

Edytowane przez --Rafcio--

Opublikowano
  • Autor

hmmnm .. moje świece mają ze 22 000 to chyba już czas na nie . dolot mam szczelny . a cewki już wcześniej podejrzewałem bo silnik podszarpuje jakby nie palił na 1 cylinder ale jak sprawdzic czy sa do wymiany ? vagiem ? w ciemno to troche szkoda kilka stówek wykładać

Opublikowano

Logi na pb były tak? Problem wystepuje na pb i na lpg? Proponuję Ci odpięcie na chwile akumulatora żeby wykasowały się adaptacje i zrobić jeszcze raz logi i od razu sprawdzić czy szarpanie dalej występuje tylko na pb.

Opublikowano
  • Autor

szarpanie występuje na pb i na lpg . Tylko na lpg jakby bardziej odczuwalne . logi zrobione na pb . już wcześniej odłączałem aku żeby skasowały sie adaptacje .potem adaptacja przepustnicy (wkładałem już 2 różne przepustnice) i szarpanie występuje nadal ale nie zawsze czasami nawet na jałowym obroty delikatnie spadną i poszarpie silnikiem

Opublikowano

Padajaca cewka daje najpierw znac na lpg, skoro juz na pb daje znac to niedługo wysiądzie całkiem, w 1.8T AEB nie sprawdzisz vagiem bo sterownik jest bardzo ograniczony, musisz zakupic 1-2 sprawne, podmieniac i robić jazdy próbne.

Edytowane przez --Rafcio--

Opublikowano
  • Autor

A wypadanie zaplonow mozna sprawdzic vagiem w tym silniku ? to tez by mnie naprowadzilo na padajaca cewke

Wysłane z mojego HUMMER H5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Napisałem Ci post wyżej ze w AEB jest bardzo ograniczona diagnostyka i nie ma on bloku gdzie można sprawdzić wypadanie zapłonu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

ok dzięki nie skumałem ,że chodziło Ci wcześniej o brak możliwości sprawdzenia wypadających zapłonów .

Wygląda na to ,że cewki są ok. udało mi się uchwycic moment nierównej pracy na jałowym i odpinając cewki okazało się ,że nie chodzi drugi cylinder . Po zamianie cewek okazało się że nadal nie pali drugi . następnie zamieniłem jeszcze świece ale już szarpanie się skończyło . stawiam na moduł wzmacniania zapłonu bo z jakiegoś powodu ma pękniętą obudowe .

Jakieś 3 tygodnie temu wymieniłem świece ,cewki i modul wzmocnienia zapłonu szarpania nie ma i zasadniczo z zapłonem wszystko gra .pozostał tylko jeden problem ,mianowicie podczas dojeżdzania do np. skrzyzowania po wcisnięciu sprzęgła obroty spadają do mniej wiecej 1000 a następnie rosną do ok 1700 i spadaja spowrotem i tak w kółko do zatrzymania auta zarówno na gazie jak i na benzynie . Na postoju nie występuje . błędów brak . Czym to moze być spowodowane ?

Edytowane przez Łukasz Pawłowski

Opublikowano

U mnie było tak jak miałem dziurawy DV (zawor upustowy) i padniętą sondę lambda

Opublikowano
  • Autor

sprawdze na początek tą DV'ke, kiedys ją tam wymieniałem bo nie trzymała .ale włożyłem od jakiegoś TDI :P bo miałem pod ręką . zobacze czy trzyma .

Opublikowano

Chyba nie bardzo sie rozumiemy bo w TDI nie ma DV.

Opublikowano
  • Autor

rozumiemy się ,spokojnie. Tylko ,że mój zawór był opisany TDI i gość na szrocie twierdził że tak jest , A ja się nie zastanawiałem czy tdi maja taki zawór. dziwna sprawa :P to nie wiem od czego założyłem , na pewno od jakiegoś VW :D

DV jest sprawny a po numerze widzę ,że może być od 2,7 biturbo . mimo to ktoś go markerem opisał TDI :D