CORNEK Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 MODEL: BMW 520iA E39 SILNIK: 2.0 150 KM i 190 Nm R6 M52B20TU UKŁAD DOLOTOWY: seria UKŁAD WYDECHOWY: seria ELEKTRONIKA: 4 elektryczne szyby, czujnik parkowania tył , tempomat, UKŁAD NAPĘDOWY: skrzynia automatyczna 5 biegów ZAWIESZENIE: seria UKŁAD HAMULCOWY: seria BODY-KIT: seria opony Kleber 225/55 R16 ŚRODEK: seria + podłokietnik, CAR-AUDIO: radio Type DD21 Model 520i - EUR Development Code E39 Chassis LIM Steering LL Doors 4 Engine M52 Displacement 2.00 Power 110 Drivetrain HECK Transmission AUT Color Oxfordgruen Metallic - 324 Upholstery Stoff Rattan/englischgruen - D4EG Production Plant DINGOLFING Production Date 1996-10-02 Standard Equipment 260 Side Airbag Driver/frt Passenger Seitenairbag Fuer Fahrer/beifahrer 305 Remote Control For Central Locking Fernbedienung F.zentralveriegelung 548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho 694 Preparation For Cd Changer Cd-wechsler Vorbereitung Options 280 Lt/aly Wheels Spoke Styling Lm Raeder/speichenstyling 302 Alarm System Alarmanlage 320 Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall 354 Green Stripe Windscreen Gruenkeil-frontscheibe 411 Window Lifts, Electric Fensterheber,elektrisch Vorn/hinten 428 Warning Triangle Warndreieck 464 Skibag Skisack 481 Sport Seats F Driver/front Passenger Sportsitze Fuer Fahrer/beifahrer 500 Headlight Washer Sys/intensive Cleaning Scheinw.waschanl./intensivreinigung 508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc) 520 Foglights Nebelscheinwerfer 522 Xenon Light Xenon-licht 534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik 536 Auxiliary Heating Standheizung 540 Cruise Control Geschwindigkeitsregelung 665 Radio Bmw Business Radio Bmw Business 672 Cd Changer Bmw For 6 Cds Cd Wechsler 6-fach 773 Wood Trim Edelholzausfuehrung 801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung 863 Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa 879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur
soolek Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Plus za R6, minus za brak V8:-) Te auta są piękne. Dzisiaj "denerwowało" mnie takie czarne V8 ze zmienionym wydechem, bo kilka razy koło mnie przejeżdżało. Dźwięk V8 to jest coś pięknęgo, szczególnie w takim aucie. Gratulacje, szczególnie że chyba ładnie zachowane.
CORNEK Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 Autem jeździ się wygodnie jak żadnym innym przedtem (no może Audi 200 2.1 Turbo Quattro 182 KM 1984r które miałem kiedyś można porównać pod względem miejsca i komfortu). Skrzynia automat bajka, cruising po mieście to czysta przyjemność. Od kupna ogarnąłem kilka drobiazgów: 1. Nowy olej Motul 10w40 2. Filtr oleju KNECHT 3. Nowa linka otwierania maski 4. Wymienione przednie klosze reflektorów z niewidocznych na o wiele lepsze 5. Uzupełnione żarówki z przodu i z tyłu w lampach 6. Przyciemnione szyby w firmie FOLTEK przednie i tylne 7. Porobione zaprawki w miejscach odprysków i korozji oryginalną zaprawką z BMW Bońkowscy 8. Nabita klimatyzacja do pełna (uzupełnione z 300 do 1250 g) 9. Kupione zimówki z dobrym bierznikiem 225/55 R16 Kleber oraz wyważone Z planów to zastanawiam się nad odkręceniem haka holowniczego bo mi się nie podoba oraz myślę nad wymianą tłumika końcowego na sportowy ale nie wiem czy nie będzie za głośno bo jest bez katów. Wreszcie znalazłem również chwilę na nawoskowanie auta i alufelg twardym woskiem Coolinite, umycie szyb i chromów Kenotekiem oraz nabłyszczenie plastików i opon preparatami Wurth. Dziś wpadły kolejne usprawnienia: 1. Odkręcony hak holowniczy :-) 2. Silnik wymyty specjalną chemią do czyszczenia silników, teraz wygląda od spodu jak nowy 3. Filtr powietrza oraz oba filtry pyłkowe wymienione na nowe + odkurzone odkurzaczem obudowy filtrów od wewnątrz z liści i piachu 4. Pomalowane zaciski hamulcowe na zielono 5. Zlikwidowane piszczenie i tarcie prawego tylnego koła (szczęki były uszkodzone) Doszło kilka usprawnień: Zamontowane nowe oryginalne linki w drzwiach przednich BMW Bońkowscy Naprawiony zamek tylnej klapy Wymieniony czujnik podciśnienia w LPG i najważniejsze Zamówiłem u znanego w całej Polsce najsłynniejszego chiptunera BMW Bagora z Warszawy ostrą mapę pod Pb98. Różnica w jeździe jest odczuwalna, auto o wiele chętniej przyspiesza, mam też pomiar na Racelogicku serii i po mapie: Seria Chip od Bagora :-)
Rekomendowane odpowiedzi