rezyser Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Witam.Chciałbym założyć światła do jazdy dziennej w A4 B5. Nie mam pojęcia co wybrać, jaką markę no i najważniejsze- żeby spełniało swoją funkcję i dobrze wyglądało. Nowe lampy z paskiem ledowym nie wchodzą w grę- po pierwsze mi się to nie podoba, a po drugie nie będę wydawał 500/800 PLN na nowe lampy bo...tak.Każda opinia dobra, Pozdrawiam!
domjenick Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 najlepiej, to zamontować coś w miejsce halogenów przeciw mgielnych, o ile masz, jak nie- to rezanie, tylko jak to teraz wygląda z homologacją i przeglądem?
rezyser Opublikowano 24 Września 2016 Autor Opublikowano 24 Września 2016 Mam światła przeciwmgłowe przednie i nie chciałbym ich wymontowywać.
domjenick Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 moim zdaniem, to robić coś, w miejsce, gdzie już ori jest, ale tutaj nie wiem, jak z homologacją i przepisami, czy mozna i jesli tak, to czy ma to jakieś regulacje, dotyczące miejsca, natężenia światła itp
Trzesio Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 najlepszą opcją jest przeróbka lamp na bi-halo czy xenon i dzienne w miejsce długich
A4CCH Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) I świecić innym po oczach, jak chcesz oglądać długie innych, to montować możesz śmiało xenon bez poziomowania. Są moduły które ograniczają moc długich świateł chyba do 30%, tylko nie wiem czy to legalne. A jak nie to pewnie zostają te paski gdzieś w kratkach zderzaka. Halogeny bym oszczędził Edytowane 6 Października 2016 przez A4CCH
Trzesio Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 tak tak widziałeś chociaż jak wyglądają dzienne na długich ???
A4CCH Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Raz chyba, ale tylko w dzień mi śmignęło jakieś B5, ale ksenon bez poziomu widzę częściej Edytowane 10 Października 2016 przez A4CCH
sebidi Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Raz chyba, ale tylko w dzień mi śmignęło jakieś B5, ale ksenon bez poziomu widzę częściej To chyba hidy na sonarach cie mijają prawidłowo ustawiona lampa nie będzie oslepiac oczywiście na soczewce ten samopoziom mogą se w d.. wsadzić nie raz dostałem po galach mijając nowe bryki które taki system bankowo miały reakcje to ma najlepsze jak towaru nawrzucasz na tył to przy pochyleniu auta lampy się opuszcza a jazda na wzniesieniu dziurach itp to nigdy w porę nie zareaguja czujniki na wahaczach
domjenick Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 ja w B6 też miałem hidy- ustawione- nikogo nie raziło, a jak przedmówca wspominał- czujnik w porę nie zareaguje, np u mnie teraz ksenon opada chyba po niecałej sekundzie, więc jak przejeżdżam przez hopkę- to i tak nie zdąży opaść ksenon w porę i po oczach dostają ci z naprzeciwka, a ustawić tego nie ma jak, bo to automatycznie, a jak sam opuszczę soczewki w dół manualnie, na lampie- to na światłach mijannia- to w całkowitych ciemnościach- widzę tylko to, co przed autem, ale wracająć do tematu- dzienne w długich- to chyba może być, ale intensywność światła jest mniejsza- ja bym w halogeny ładował dzienne- wiele aut tak ma np kia picanto- jak mi dali, jako zastępcze- to dzienne były właśnie w halogenach p.mgłowych, a jak włączałem halogeny- to dodatkowo zapalały się postojówki
Mario82A4 Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Kolego przerabiaj lampy na bixy i wtedy dzienne w miejsce długich , co do samopoziomowania to podczas jazdy prawie nie widać reakcji więc i tak czasami można dostać po oczach . Ja u siebie mam jakiegoś hida od 6 lat i jest ok , nikt mi nie mruga z naprzeciwka . Kilka razy trzymała mnie policja i nikt się nie doczepił do lamp , jak masz hida ala 4300 lub 5000K to nie rzuca się tak bardzo w oczy . Najważniejsze żeby lampy były dobrze ustawione i jak załadujesz auto to opuszczać lampy i będzie ok ,ja tak śmigam kilka lat
Rekomendowane odpowiedzi