Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5] DRL (LED)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym założyć światła do jazdy dziennej w A4 B5. Nie mam pojęcia co wybrać, jaką markę no i najważniejsze- żeby spełniało swoją funkcję i dobrze wyglądało.

Nowe lampy z paskiem ledowym nie wchodzą w grę- po pierwsze mi się to nie podoba, a po drugie nie będę wydawał 500/800 PLN na nowe lampy bo...tak.

Każda opinia dobra, Pozdrawiam!

Opublikowano

najlepiej, to zamontować coś w miejsce halogenów przeciw mgielnych, o ile masz, jak nie- to rezanie, tylko jak to teraz wygląda z homologacją i przeglądem?

Opublikowano
  • Autor

Mam światła przeciwmgłowe przednie i nie chciałbym ich wymontowywać.

Opublikowano

moim zdaniem, to robić coś, w miejsce, gdzie już ori jest, ale tutaj nie wiem, jak z homologacją i przepisami, czy mozna i jesli tak, to czy ma to jakieś regulacje, dotyczące miejsca, natężenia światła itp

Opublikowano

najlepszą opcją jest przeróbka lamp na bi-halo czy xenon i dzienne w miejsce długich

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I świecić innym po oczach, jak chcesz oglądać długie innych, to montować możesz śmiało xenon bez poziomowania. Są moduły które ograniczają moc długich świateł chyba do 30%, tylko nie wiem czy to legalne. A jak nie to pewnie zostają te paski gdzieś w kratkach zderzaka. Halogeny bym oszczędził :)

Edytowane przez A4CCH

Opublikowano

tak tak

widziałeś chociaż jak wyglądają dzienne na długich ???

Opublikowano

Raz chyba, ale tylko w dzień mi śmignęło jakieś B5, ale ksenon bez poziomu widzę częściej :)

Edytowane przez A4CCH

Opublikowano

Raz chyba, ale tylko w dzień mi śmignęło jakieś B5, ale ksenon bez poziomu widzę częściej :)

To chyba hidy na sonarach cie mijają prawidłowo ustawiona lampa nie będzie oslepiac oczywiście na soczewce ten samopoziom mogą se w d.. wsadzić nie raz dostałem po galach mijając nowe bryki które taki system bankowo miały reakcje to ma najlepsze jak towaru nawrzucasz na tył to przy pochyleniu auta lampy się opuszcza a jazda na wzniesieniu dziurach itp to nigdy w porę nie zareaguja czujniki na wahaczach
Opublikowano

ja w B6 też miałem hidy- ustawione- nikogo nie raziło, a jak przedmówca wspominał- czujnik w porę nie zareaguje, np u mnie teraz ksenon opada chyba po niecałej sekundzie, więc jak przejeżdżam przez hopkę- to i tak nie zdąży opaść ksenon w porę i po oczach dostają ci z naprzeciwka, a ustawić tego nie ma jak, bo to automatycznie, a jak sam opuszczę soczewki w dół manualnie, na lampie- to na światłach mijannia- to w całkowitych ciemnościach- widzę tylko to, co przed autem, ale wracająć do tematu- dzienne w długich- to chyba może być, ale intensywność światła jest mniejsza- ja bym w halogeny ładował dzienne- wiele aut tak ma np kia picanto- jak mi dali, jako zastępcze- to dzienne były właśnie w halogenach p.mgłowych, a jak włączałem halogeny- to dodatkowo zapalały się postojówki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego przerabiaj lampy na bixy i wtedy dzienne w miejsce długich , co do samopoziomowania to podczas jazdy prawie nie widać reakcji więc i tak czasami można dostać po oczach . Ja u siebie mam jakiegoś hida od 6 lat i jest ok , nikt mi nie mruga z naprzeciwka . Kilka razy trzymała mnie policja i nikt się nie doczepił do lamp , jak masz hida ala 4300 lub 5000K to nie rzuca się tak bardzo w oczy . Najważniejsze żeby lampy były dobrze ustawione i jak załadujesz auto to opuszczać lampy i będzie ok ,ja tak śmigam kilka lat