Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Rozrusznik długo kręci, gdy zimny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

rozrusznik w mojej A4 1.9TDI bardzo długo się kręci. Niedawno wymieniłem akumulator bo stary wysiadł, jednak nie zmieniło to sytuacji z rozrusznikiem. Czasami muszę kręcić nawet z 4 sekundy zanim zapali. Jak już pochodzi trochę to odpala na dotyk. Co może być przyczyną? Przymierzam się do wymiany świec żarowych...

Opublikowano

Witam,

rozrusznik w mojej A4 1.9TDI bardzo długo się kręci. Niedawno wymieniłem akumulator bo stary wysiadł, jednak nie zmieniło to sytuacji z rozrusznikiem. Czasami muszę kręcić nawet z 4 sekundy zanim zapali. Jak już pochodzi trochę to odpala na dotyk. Co może być przyczyną? Przymierzam się do wymiany świec żarowych...

sprawdz kąt wtrysku....rozrusznik nie ma nic do tego :wink4:

Opublikowano

rozrusznik jak kręci to jest sprawny. Problemu trzeba szukać gdzieś indziej, może świece...

Opublikowano

Mam to samo. Wczoraj zmieniłem rozrząd i po założeniu nowego paska już nie odpalił, ale po wyregulowaniu kąta wtrysku pali lecz jeszcze muszę to dopracować.

Opublikowano

Mam to samo. Wczoraj zmieniłem rozrząd i po założeniu nowego paska już nie odpalił, ale po wyregulowaniu kąta wtrysku pali lecz jeszcze muszę to dopracować.

Tzn.??

Rozumiem, że pali, ale nie tak jak powinien...

Opublikowano

wymień świece koszt wymian 80-150zł za komple zalezy jakiej jakosci kupisz... i napisz czy bedzie dobrze jak nie to dalej pomyslimy :mysli:

Opublikowano

najpierw looknij na vagu jak z katem wtrysku....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem to samo.W lecie bylo bez problemów ale w zimie potrafił kręcić nawet 10 sekund.Po wymianie świec żarowych problem zniknął.Koszt 160zł plus 40zł robocizna.Wymieniaj śmiało i po problemie.