Kacza Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Witam. Juz chyba drugi raz wywalilo mi CHECK. Po vagu wychodzi P0021. Rozrzad byl zmieniany ale ustawiony jest perfekcyjnie. Temat na pewno tyczy sie wałków. Czy sa od ich położenia jakies czujniki ktore mogly sie wysrać czy wina ewidentnie po stronie fazatorów ? Dodam ze po wykasowaniu wszystko po chwili wraca do normy.
Dydol Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Witam. Juz chyba drugi raz wywalilo mi CHECK. Po vagu wychodzi P0021. Rozrzad byl zmieniany ale ustawiony jest perfekcyjnie. Temat na pewno tyczy sie wałków. Czy sa od ich położenia jakies czujniki ktore mogly sie wysrać czy wina ewidentnie po stronie fazatorów ? Dodam ze po wykasowaniu wszystko po chwili wraca do normy. A przy wymianie rozrzadu wymieniales czujniki polozenia walkow? (06E905163)
Kacza Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 Nie. Ale obawią się ze to mogą być one. Gdzie one się znajdują? Są dwa?
Dydol Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Nie. Ale obawią się ze to mogą być one. Gdzie one się znajdują? Są dwa? Sa dwa. Ogladajac schematy dochodze do wniosku, ze bardzo prawdopodobne, ze ich wymiana moze sie obejsc spokojnie bez spuszczania pokrywy rozrzadu ale nie jestem pewien. Koszt 98zł febi, 150zł OEM.
Kacza Opublikowano 27 Września 2016 Autor Opublikowano 27 Września 2016 Mam nadzieje ze ich wymiana nie wymaga zdjęcia silnika!
Dydol Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Mam nadzieje ze ich wymiana nie wymaga zdjęcia silnika! Faktycznie, wymiana czesci za 200zl i zdejmowanie do tego silnika to bylby koszmar Postaram się poczytac w wolnym czasie i dam Ci znac
niebieski708 Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Te czujniki co podaliscie wymienia sie w ciagu 10min... Są z tyłu pokryw, przy fazatorze. Edytowane 28 Września 2016 przez niebieski708
Rekomendowane odpowiedzi