Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem przy włączaniu komputera Win 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie i Panie - mam ustawione hasło na komputer, po włączeniu komputera pojawia mi się konto administratora z hasłem i konto lokalne bez hasła, jak usunąć to konto bez hasła, żeby się przy włączaniu komputera nie pokazywało?

Usuwałem z ustawień ale niestety bez skutku, czy ktoś potrafi takie coś ogarnąć? Windows 10 jak coś :)

Opublikowano

Witam,

Panowie i Panie - mam ustawione hasło na komputer, po włączeniu komputera pojawia mi się konto administratora z hasłem i konto lokalne bez hasła, jak usunąć to konto bez hasła, żeby się przy włączaniu komputera nie pokazywało?

Usuwałem z ustawień ale niestety bez skutku, czy ktoś potrafi takie coś ogarnąć? Windows 10 jak coś :)

Spróbuj tego :

Wchodzisz na konto admina potem prawym myszy na ikonkę menu start (lewy dolny róg) i szukasz czegoś takiego jak wiersz poleceń (administrator).

Pokaże się czarne okienko cmd i tam wpisujesz coś takiego "net user nazwa użytkownika/active:no"

zamiast "nazwa użytkownika" wpisujesz swoją nazwę tego konta lokalnego np jeśli konto nazywa się Bożydar to wpisujesz:

"net user Bożydar /active:no" i wciskasz enter a potem wpisujesz exit i uruchamiasz ponownie komputer.

Powinno pomóc

Edytowane przez czteryrazy

Opublikowano
  • Autor

Jednak problem nie ustąpił..

Wklejam zdjęcie, jak ktoś obeznany zobaczy to może złapie jak mi pomóc :P

http://ifotos.pl/z/arhpraa- 1 konto z uśmiechniętą minką to jest jako administrator, konto z hasłem

A konto pod spodem to jest to, które usuwa się tylko do ponownego włączenia komputera.. A jak go usunąć na stałe i zostawić tylko konto z hasłem?

Panowie proszę o pomoc :)

Edytowane przez k232

Opublikowano

Jednak problem nie ustąpił..

Wklejam zdjęcie, jak ktoś obeznany zobaczy to może złapie jak mi pomóc :P

http://ifotos.pl/z/arhpraa- 1 konto z uśmiechniętą minką to jest jako administrator, konto z hasłem

A konto pod spodem to jest to, które usuwa się tylko do ponownego włączenia komputera.. A jak go usunąć na stałe i zostawić tylko konto z hasłem?

Panowie proszę o pomoc :)

to przypadkiem konto "gościa" nie jest ?

Spróbuj jeszcze tak:

menu start->ustawienia-> konta->ustawienia logowania->ekran blokady i nam ustaw na wyłączone i zobacz co się zmieni

Edytowane przez czteryrazy

Opublikowano
  • Autor

http://ifotos.pl/z/arhrpqa

Jeżeli o to chodziło to cały czas jest wyłączone.

Opublikowano

Może to Cie naprowadzi

Opublikowano
  • Autor

Napisałem w 1 poście, że zwykłe usuwanie robiłem i nie poskutkowało, na tym filmiku też działałem :D

W antywirusie miałem włączoną opcję " Anti Theft " ta opcja powodowała tworzenie konta bez hasła, wyłączyłem ta opcję i po restarcie komputera już konta bez hasła nie ma :)

Opublikowano

Prawy klawisz myszy na moj komputer - zarzadzaj komputerem, nastepnie zakladka uzytkownicy - z prawej strony kasujesz calkowicie konto, usuwasz profil z c:\uzytkownicy\nazwa_profilu

Tylko pamietaj ze praca na glownym koncie administratora nie jest zalecane, w przypadku wirusow lub innego dziadostwa lub problemu z systemem plikow /szyfrowaniem bedzie problem z naprawą systemu. Zaleca sie utworzenie obok konta na rownie z uprawnieniami admina, a konto administratora trzymac w potrzebie